Ayşe Begüm Onbaşı'ya "Onur Ödülü" Yıldız Teknik Üniversitesi'nden geldi

Aerobik cimnastik dalında Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan Red Bull sporcusu Ayşe Begüm Onbaşı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen Yılın Yıldızları Ödül Töreni’nde Onur Ödülü aldı

Ayşe Begüm Onbaşı, törende ödülünü aldı / Fotoğraf:AA

Türkiye’nin gelecek vadeden sporcuları arasında üst sıralarda yer alan Red Bull sporcusu Ayşe Begüm Onbaşı, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

En son Eylül ayında Tunus’ta düzenlenen Akdeniz Oyunları Aerobik Cimnastik Gençler Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Onbaşı, bu yıl 17’ncisi düzenlenen Yılın Yıldızları Ödülleri Töreni’nde, Onur Ödülü almaya layık görüldü.

Onbaşı, "Beni bu ödüle layık gördükleri için çok mutlu oldum. Bu sene dünya çapında çok önemli yarışlara katılacağım. Elimden gelenin en iyisi yapıp altın madalyaları tekrar ülkemize kazandırmak istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Dünya şampiyonluğu unvanının yanına Avrupa şampiyonluğunu da eklemişti

Açıklamada verilen bilgilere göre, profesyonel kariyerini Manisa’da sürdüren Onbaşı, 2015 yılında Meksika’da yapılan Dünya Şampiyonası 12-14 yaş grubunda dünya üçüncüsü oldu. Daha sonra 2016’da Güney Kore’de düzenlenen Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası 15-17 yaş grubunda altın madalya kazanma başarısı göstermişti.

Yurt içi ve yurt dışında katıldığı şampiyonalarda 100'den fazla madalya kazanan başarılı sporcu, İtalya’da düzenlenen Avrupa Aerobik Şampiyonası’nda da altın madalya kazanarak Dünya Şampiyonluğu unvanının yanına Avrupa Şampiyonu unvanını da eklemiş oldu.
 

DAHA FAZLA HABER OKU