Gişede çakılan casusluk filmi yayın devinde fırtına gibi

Başrolünde Henry Cavill var

Prömiyerini 24 Ocak'ta Londra'da yapan Argylle: Gizli Casus, Türkiye'de 2 Şubat'ta gösterime girmişti (Universal Pictures)

Henry Cavill'ın gişede fiyaskoyla sonuçlanan casusluk filmi Argylle: Gizli Casus (Argylle), gösterime girdiği yayın platformunda başarı yakaladı.

Matthew Vaughn'un yönettiği Argylle: Gizli Casus, gerçek hayattaki olayların son romanında anlattıklarıyla örtüşmeye başlamasıyla kendini dünya çapında bir maceranın içinde bulan casusluk romanı yazarı Elly Conway'in hikayesini anlatmıştı. 

Bol yıldızlı kadro da kurtaramadı

Cavill'ın yanı sıra Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, John Cena, Bryan Cranston, Dua Lipa ve diğer yıldız oyunculara rağmen film, dünya çapında sadece 95,5 milyon dolar kazanarak büyük bir gişe felaketi haline gelmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tüm yayın platformlarını tek bir uygulamada toplayan Realgood'un yeni yayın verileri, Argylle: Gizli Casus'un kötü gişe performansının ardından, 11 - 17 Nisan haftasında ABD'de en popüler ikinci yapım olduğunu ortaya koydu.

Apple TV+'ta gösterime giren Argylle: Gizli Casus zirveyi Amazon Prime Video'nun eleştirmenlerce beğenilen yeni video oyunu uyarlaması dizisi Fallout'a kaptırdı. Fakat Oscar ödüllü İlgi Alanı (The Zone of Interest), Zavallılar (Poor Things), Ripley, Shōgun, Oppenheimer ve Bir Düşüşün Anatomisi (Anatomy of a Fall) gibi yapımları geride bırakmayı başardı.

Vaughn'un kariyeri iniş çıkışlarla dolu olsa da yönetmenin son filmi Argylle: Gizli Casus için aldığı yorumlar epey sertti. 

Eleştirmenler, ters köşelere gereğinden fazla bel bağlayan ve sonuçta kafa karıştırıcı ve dolambaçlı bir hikaye anlatan casus filmini yerden yere vurmuştu.

Kariyerinin en düşüğü

Sonuç olarak bu kusurlar, yönetmene eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'ta kariyerinin en düşük puanını getirdi. Argylle: Gizli Casus 100 üzerinden sadece 33 puan alabildi. 

Filmin izleyici puanı 72 olsa da bu skor, sinemada daha yüksek bir katılımla sonuçlanmadı. 200 milyon dolar bütçeyle çekilen film özetle gişede büyük bir başarısızlığa imza atmış oldu.

Voughn, yönetmenlik kariyerindeki çıkışını Daniel Craig'in başrolde yer aldığı 2004 yapımı Bir Dilim Suç'la (Layer Cake) yapmıştı. 

53 yaşındaki yönetmenin diğer filmleri arasında Göster Gününü (Kick-Ass) ve X-Men: Birinci Sınıf (X-Men: First Class) da yer alıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, CBR.com

DAHA FAZLA HABER OKU