El-Kassam Tugayları İsrail'i Güney Lübnan'dan bombalamaya devam ediyor

Gallant: Nüfusu kuzeye döndürme misyonuna hazırlanıyoruz

Mecdel Zevn kasabasında İsrail hava saldırısı sonucu yıkılan bir ev / Fotoğraf: Sosyal medya

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, haftalar süren bir aradan sonra Güney Lübnan'dan roket saldırılarına yeniden başladı. Bu arada İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant dün (Pazar) yaptığı açıklamada ordunun, Hizbullah'la karşılıklı bombardımanın sürdüğü bir ortamda, nüfusu kuzeye geri döndürmeye kararlı olduğunu ve bu görevi yerine getirmek için askeri ve güvenlik açısından hazırlık yaptığını doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

El-Kassam Tugayları dün öğleden sonra ‘Güney Lübnan'dan ateşlenen 20 Grad füzesinin Yukarı Celile'nin batı kesimindeki Şomera kışlasına isabet ettiğini’ duyurdu ve bombardımanın ‘Siyonist düşmanın Gazze ve Batı Şeria'daki katliamlarına yanıt olarak’ yapıldığını belirtti. El-Kassam Tugayları, Şubat ayı sonunda Lübnan'dan roket attığını duyurmuş ve ‘İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına ve güney banliyölerindeki liderlere yönelik suikastlara yanıt olarak’ 769'uncu Doğu Tugayı karargahını, Gibor Kampı'nı ve Beyt Hillel'deki havaalanı kışlasını hedef aldıklarını bildirmişti.

Gallant, İsrail güçlerinin ‘İran'ın bölgede süregelen konumlanmasını engellemek üzere saldırı görevlerine’ hazırlıklarını artırdığını vurguladı. Gallant dün X platformu aracılığıyla yaptığı açıklamada, ‘Hizbullah ve İran'a karşı saldırı operasyonları konusunda Suriye sınırındaki durumu değerlendirmek ve sınırın diğer tarafındaki düşmanı incelemek’ için Golan'ı ziyaret ettiğini belirterek, ‘güvenlik durumu değiştikten sonra kuzey sakinlerinin evlerine dönmesine yol açacak olası bir askeri operasyon için İsrail ordusu güçlerinin artan hazırlığını’ denetlediğini kaydetti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU