WhatsApp'ın minik değişikliği büyük tepki topladı

İki harf, kullanıcılarda öfkeye yol açtı

(AFP)

WhatsApp'ta yapılan küçük bir değişiklik, uygulamanın kullanıcıları arasında öfkeye yol açtı.

Kullanıcılar, uygulamadaki konuşmaların içinde görüştükleri kişinin durumu hakkında bilgi görebiliyor. Bu bilgi, ne zaman "çevrimiçi" oldukları ya da "yazıyor..." olup olmadıklarını belirtiyor.

Yakın zamana kadar bu durum mesajlarında büyük harf kullanılmıyordu. Ancak son günlerde bazı kullanıcılar bu mesajların ilk harflerinin büyük harflerle değiştirildiğini fark etti.
 

Bu hafta @WhatsApp'ta "çevrimiçi" kelimesi büyük harfle yazıldı. Bunun beni bu kadar rahatsız etmesinin nedenini söyleyin.

Bu değişiklik hem Android hem de iOS'ta gerçekleşse de uygulamayı kullanan herkese yansımamış gibi görünüyor. Ayrıca henüz internet ve masaüstü sürümlerine gelmemiş izlenimi veriyor. Bazı kullanıcılar da değişikliğin cihazlarından birine gelip diğerlerine gelmemiş gibi göründüğünü fark etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

WhatsApp genellikle yaptığı değişiklikleri (hem büyük hem de küçük) birkaç hafta içinde kullanıma sunuyor. Bu nedenle bu yeni gösterge yakında diğer kullanıcılara da gelebilir.

Birçok kullanıcı bu değişikliğe öfkelenmiş gibi görünüyor. Çoğu kişi yeni görünümün kendisinden değil, uygulamanın neredeyse hiç değişmemiş olmasından rahatsız oldu.

X/Twitter'dan yapılan ve o zamandan beri 1600'den fazla kez yeniden paylaşılan bir gönderi, öfkeyi dile getiriyor gibiydi. 

Gönderide, "WhatsApp'ın çevrimiçi durumunu Çevrimiçi diye değiştirmesi beni mahvetti....... Neden beni böyle üzdünüz?" yazıyordu.
 

Whatsapp neden "çevrimiçi" ve "yazıyor..." kelimelerinin ilk harflerini büyük yazmış? Lütfen, bu beni iğrendiriyor. 

WhatsApp bu değişiklikle ilgili sorulara henüz yanıt vermedi.

Diğer uygulamalar da kelimenin büyük harfle yazılıp yazılmayacağı konusunda tutarlı değil. Örneğin Meta'nın diğer büyük sohbet platformu Facebook Messenger'da çevrimiçi göstergesi büyük harfle yazılırken, rakip uygulama Telegram'da küçük harfle yazılıyor. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU