CHP Sözcüsü Yücel: Şebnem Bursalı'nın yediği ıstakozun hesabıyla bir ay geçinmek zorunda olan aileler var

CHP MYK, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Parti Sözcüsü Deniz Yücel, açıklama yaptı

Fotoğraf: Twitter

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada; Bursalı’nın ıstakoz paylaşımı hakkında "Bu görgüsüzlüğün, bu eşitsizliğin ve haksızlığın akıllara getirdiği Tevfik Fikret’in şiirinde de dediği gibi 'Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin'. Ama unutmayın ki ilk genel seçimler de ıstakoz sofralarınızın sonu olacak" şeklinde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yücel özetle şunları söyledi:

AKP milletvekili Şebnem Bursalı’nın yediği ıstakozun hesabıyla 1 ay geçinmek zorunda olan aileler var bu ülkede. Önümüzde Kurban Bayramı var… Bakalım 2 ay sonra, halkı küçümsemek adına neler yapacaklar. Kibir abidesi AKP'liler bu kez hangi görgüsüz davranışlarıyla gündem olacaklar, bekliyoruz.

İran ve İsrail arasında yaşanan son gerilime de değinen Yücel, "AKP iktidarı, saatlerce ne diyeceğini bilemedi" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Füze ve roket atılıyor, 'saldırı' bile diyemiyorlar. 'Adım' ya da 'hamle' diyorlar… CHP olarak bizim tavrımız net... Biz Filistinlilerin ve tüm mazlum halkların yanındayız. Ortadoğu'da gerilimi yükseltecek tüm politikaların da karşısındayız. Tüm ülkelerin itidalli davranmasını istiyoruz. Böyle bir ortamda, hiç şüphesiz, ülkemizin ve partimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün bize gösterdiği 'Yurtta Barış Dünyada Barış' anlayışı ile hareket edilmelidir.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU