BM raportörü: İsrail ordusu Filistin topraklarında sivillere yönelik saldırıları önleyemiyor

BM “önleyici güç” konuşlandırılmasına izin verilmesi çağrısında bulundu

Yaralı bir Filistinli, Batı Şeria'da İsrailli yerleşimcilerle yaşanan çatışmanın ardından hastaneye kaldırıldı / Fotoğraf: AFP

Arap Dünyası Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, BM raportörü Francesca Albanese, Birleşmiş Milletler'i Filistin topraklarında sivillere yönelik saldırıları engellemek için açık bir yetkiyle “önleyici güç” konuşlandırılmasına izin vermeye çağırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Albanese dün"X" platformunda yaptığı açıklamada, "İsrail ordusunun, Filistin topraklarında sivillere yönelik saldırıları önleme konusundaki isteksizliğini veya başarısızlığını kanıtladığını" belirtti.

BM raportörünün değerlendirmesi, Filistin Sağlık Bakanlığı'nın cuma günü, yüzlerce İsrailli yerleşimcinin köye saldırdığı yönündeki raporları sonrasında, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah yakınındaki El-Mughayir köyünde en az bir Filistinlinin vurularak öldürüldüğünü belirtmesinin ardından geldi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde savaşa başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da şiddet arttı ve altı ay önce çatışmanın başlamasından beri Batı Şeria'da İsrail güçleri veya yerleşimciler tarafından yaklaşık 500 Filistinli öldürüldü.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU