Siyasi partiler bayramlaşıyor: İsrail’le ticarete getirilen kısıtlama gündeme geldi

AK Parti’nin CHP ziyaretinde Nazlıaka, “Biz her zaman ‘İsrail ile ticaret Filistin’e ihanettir’ dedik. Bu yüzden kısıtlı olan bu kararı takip edeceğiz” dedi

CHP ve AK Parti heyetleri birlikte poz verdi / Fotoğraf: AA

Ramazan Bayramı’nın 2. gününde siyasi partilerde bayramlaşma ziyaretleri yapılıyor. AK Parti heyeti CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. AK Parti  MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Hasan Sert başkanlığındaki heyeti, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka karışaladı.

Bayramlaşma sırasında Aylın Nazlıaka “Parti ayırt etmeksizin yurttaşların sorunlarını çözmek için uğraşacağız. Geleceksizlik kaygısı yaşayan gençlerin, şiddet sarmalındaki kadınların, kepenk indiren esnafımızın, çocuğuna bayramlık alamayan ailelerin ve tüm yurttaşlarımızın bir sonraki bayramı rahat yaşaması için çabalayacağız.” diye konuştu.

Geç olsa da olumlu bir karar oldu

AK Parti MKYK Üyesi Hasan Sert de  “Yeni bir seçim döneminden geçtik. Demokratik kurallar içerisinde geçen seçimin sonuçlarının hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. Tüm dünyanın ve Türkiye’nin pandemiden başlayarak zor günlerden geçtiğini ifade eden Sert, “Halkımızı daha rahat, daha kaliteli yaşam standartlarına götürmek zorundayız. İyi örnekleri görmemiz lazım. Amerika’da da evsizler var ama bu, Amerika batıyor anlamı taşımaz” şeklinde konuştu.

Nazlıaka, Ticaret Bakanlığı’nın 54 ürün grubunda İsrail ile ticaret kısıtlaması karıra için ise şu değerendirmeyi yaptı:

Geç de olsa olumlu bir karar olmuştur. Gazze’yi bombalayan uçakların yakıtının bir kısmı Türkiye’den sağlandı ama geç olmak üzere yine de yerinde bir karar oldu. Ters kelepçe ile gözaltına alınan kız kardeşlerimizin de ne kadar doğru bir eylem sergiledikleri doğrulanmış oldu. Biz her zaman ‘İsrail ile ticaret Filistin’e ihanettir’ dedik. Bu yüzden kısıtlı olan bu kararı takip edeceğiz.

Hasan Sert, Nazlıaka’nın bu sözlerine karşılık “Filistin ile yaptığımız ticaret İsrail ile yapılmış gibi görünüyor. Çünkü tüm izinler İsrail üzerinden oluyor. Dolayısıyla bunu ayıralım” ifadelerini kullandı:

Aylin Nazlıaka ziyaretin sonunda “Kırmızılar içinde bir bayram olsun. Türkiye’ye kırmızı çok yakıştı” ifadelerini kullandı. CHP ve AKP heyetleri birlikte fotoğraf çektirdi.

CHP Genel Merkezi’nin ikinci konuğu ise DSP heyeti oldu. CHP heyeti, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Aydemir başkanlığındaki heyetle, CHP Genel Merkezinde görüşerek bayramlaştı

CHP’den AK Parti’ye ziyaret

AK Parti Genel Merkezi’ndeki bayramlaşmada ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ev sahipliği yaptı. AK Parti heyeti, ziyarette bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, başkanlığındaki heyetle, AK Parti Genel Merkezi’nde görüşerek bayramlaştı. AK Parti heyetinin ikinci misafiri ise MHP heyeti oldu. MHP heyetine Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz başkanlık etti.

AA-20240411-34244582-34244577-IYI_PARTI_GENEL_MERKEZINDE_PARTILER_ARASI_BAYRAMLASMA.jpg
İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural başkanlığındaki heyet AK Parti MKYK üyesi Hasan Sert ve beraberindeki heyet ile bayramlaştı / Fotoğraf: AA

İYİ Parti'ye ilk ziyareti Saadet Partisi heyeti gerçekleştirdi

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural başkanlığındaki heyet, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı kapsamında parti genel merkezine gelen heyetleri kabul etti. Vural ve beraberindeki heyet, Saadet Partisi Dış İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya başkanlığındaki heyetle bayramlaştı.

MHP’deki bayramlaşma AK Parti ziyaretiyle başladı.

MHP Genel Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki heyet, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı kapsamında parti genel merkezine gelen heyetleri kabul etti. MHP heyeti, bu kapsamda ziyarette bulunan AK Parti ve DSP heyetleriyle görüştü.

AA-20240411-34244811-34244809-SAADET_PARTISI_GENEL_MERKEZINDE_PARTILER_ARASI_BAYRAMLASMA.jpg
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş başkanlığındaki heyet HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç başkanlığındaki heyetle bayramlaştı / Fotoğraf: AA

Saadet Partisi’nde bayramlaşma ziyaretleri İYİ Parti ve Demokrat Parti ile başladı

Saadet Partisi heyeti, bu kapsamda ziyarette bulunan İYİ Parti Parti İçi Eğitim Başkanı Ayşe Sucu ve Demokrat Parti GİK Üyesi Nur Kaan başkanlığındaki heyetle, Saadet Partisi Genel merkezinde görüşerek bayramlaştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU