135 yolcu taşıyan uçağın motorundan kalkış sırasında parça düştü

Southwest Airlines'ın Boeing uçağı Houston'a gidiyordu

(Reuters)

ABD'de bir Boeing uçağının motor kapağının bir kısmı kalkış sırasında düşerek kanat flapına çarptı.

Reuters, pazar sabahı ABD yerel saatiyle 08.15'te Southwest'in 3695 sefer sayılı uçağının Denver Uluslararası Havalimanı'ndan ayrılırken motorunun kapağının koparak kanada çarptığını bildirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medyada yayımlanan videoda, motor kapağının tamamen kopup uçağın kanadına çarpmadan önce rüzgarda çırpındığı görülüyor.

Houston'a giden ve 135 yolcu taşıyan uçak Colorado Havalimanı'na olaysız bir şekilde geri döndü. Olayda yaralanan olmadığı bildirildi.

ABC News'a göre Southwest, uçağın "mekanik bir sorun yaşadıktan sonra güvenli bir şekilde indiğini" belirtti. 

Olay, Boeing 737-800'de meydana geldi. Federal Havacılık İdaresi (FAA) pazar günü yaptığı açıklamada uçak üreticisinin karıştığı bu son olayla ilgili soruşturma başlatacağını duyurdu. 

Lisa C. diye tanıtılan bir yolcu ABC News'la yaptığı röportajında uçağa yolcuların tamamı bindikten yaklaşık 10 dakika sonra motor kapağının koptuğunu söyledi.

Yolcu, yayın organına "Hepimiz bir tür sarsıntı hissettik, sert bir sarsıntı. Pencere kenarındaki koltukları sevdiğim için pencereden dışarı baktım ve işte oradaydı" dedi.
 


Cooper Glass adlı bir başka yolcu ABC News'a yaptığı açıklamada olayın "dehşet verici" olduğunu ancak pilotun havalimanına dönerken mükemmel bir iş çıkardığını söyledi.

Southwest Airlines, bakım ekiplerinin uçağı incelediğini belirtti. Olaydan etkilenen yolcular, planlanan varış saatlerinden yaklaşık üç saat sonra başka uçakla Houston'a ulaştırıldı.

Bu olay Boeing'i sıkıntıya sokan bir dizi sorunun sonuncusu.
 

Southwest Airlines

Southwest Airlines'ın işlettiği Boeing uçağının motor kapağı, 7 Nisan 2024'te Denver Uluslararası Havalimanı'ndan ayrılırken yerinden çıkıyor (@SweeneyABC/X/Twitter)


5 Ocak'ta Alaska Airlines'ın yeni Boeing 737 MAX 9 uçağındaki bir kapı tıkacı paneli 16 bin feet yükseklikte seyir halindeyken kopmuştu. 

Bunun üzerine FAA , şirketin MAX 9 uçaklarından 171'ini incelemek için uçuşlarını durdurmuştu. Ayrıca şirketin MAX serisi uçakların üretimini artırmasını yasaklamış ve "sistemik kalite kontrol sorunlarını" ele almak üzere kapsamlı bir plan geliştirmesini emretmişti.

ABD Adalet Bakanlığı, Alaska Airlines kazasıyla ilgili cezai soruşturma başlatmıştı. Forbes'a göre soruşturma, Boeing'in 737 MAX Manevra Karakteristikleri Takviye Sistemi'ndeki hatalara atfedilen bir çift ölümcül kazanın ardından 2021'de kabul ettiği bir anlaşmaya uyup uymadığına odaklanacak.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU