Nasrallah: Savaşa hazırız, İran konsolosluğunu hedef almak savaşı çözmenin kapısıdır

Nasrallah, “Henüz ana silahlarımızı ve güçlerimizi kullanmadık” dedi

Nasrallah, Hizbullah'ın Beyrut'un güney banliyösünde düzenlediği Dünya Kudüs Günü kutlamaları sırasında televizyonda yayınlanan konuşmasında / AFP

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in Lübnan'a karşı başlatacağı her türlü savaşa hazırlıklı olduklarını yineledi. “Henüz ana silahlarımızı ve güçlerimizi kullanmadık” diyen Nasrallah, ‘Şam'daki İran konsolosluğuna yapılan saldırının öncesi ve sonrasında yaşananlar bir detaydır. Bu savaşın çözülmesi ve kazanılmasında büyük bir rahatlamanın kapısını açacak" ifadelerini kullandı.

Nasrallah bu açıklamaları, Hizbullah’ın Beyrut'un güney banliyölerinde Dünya Kudüs Günü münasebetiyle düzenlediği kutlamadaki konuşması sırasında yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hizbullah'ın önümüzdeki pazartesi günü Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlenen saldırıda şehit olanlar için bir tören düzenleyeceğini duyuran Nasrallah, “Konsolosluğa saldırı olayı öncesi ve sonrası olan bir detay olduğunu" belirtti. Nasrallah, İnşallah bu aptallık, kurtuluşun kapısını açacaktır. Bu savaşı çözmek ve kazanmak önemli” dedi.

Nasrallah, “İran konsolosluğunun hedef alınması bir dönüm noktasıdır. İmam Seyyid Ali Hamaney'in sözlerinden İran'ın yanıtının kaçınılmaz olarak geleceği sonucunu çıkarabiliriz. Düşman varlık, İran'ın yanıtından korktuğu için önlemler almaya başladı ve İran'ın yanıtının zamanlaması savaşın bir parçasıdır. Direniş, zaferi tamamlamak ve Lübnan'ı korumak için bölgedeki savaşı tamamlayan bir strateji dahilinde altı ay boyunca savaşını yönetti. Düşmanın Lübnan'a karşı başlattığına pişman olacağı herhangi bir savaşa tamamen hazır” ifadelerini kullandı.

Kapsamlı bir savaştan bahsetmenin önemini küçümseyen Nasrallah, ‘direnişin savaştan korkmadığını’ vurguladı. Nasrallah ayrıca ‘Güney Lübnan cephesinin bir parçası olduğu bu savaşın başarılarının, tüm Lübnan'ın yararına olacağını’ belirtti.

Öte yandan, Lübnan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin savaşla ilişkilendirilmesini reddettiğini yineleyen Nasrallah şunları söyledi:

Her kim Gazze, Filistin, Irak, Yemen ve Lübnan'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananların ABD-İran müzakerelerini beklediğini söylüyorsa, yanılıyor. Bölgesel dosyalarla ilgili hiçbir İran-ABD müzakeresi yoktur.

Nasrallah, İran ile ABD arasındaki müzakereler konusunda ise şunları söyledi:

İran bugüne kadar, her zaman İranlılarla doğrudan müzakere etmek istediklerini ifade eden ABD’lilerle doğrudan görüşmeyi ve müzakereyi reddetti.

“İsrail'in bölgede yenilgiye uğradığını kabullenemeyen ve bunu hazmedemeyenler var. Bölgede olup biten her şeyin bir ABD-İran tiyatrosu ve rol dağılımı olduğu saçmalığını duyuyoruz” diyen Nasrallah, “Bu insanlar, direnişin bölgedeki zaferleriyle ilgili hiçbir şeye inanamıyor. Gerçek şu ki, Güney Lübnan'dan çekilme ve Gazze Şeridi'nden çekilme İsrail için bir yenilgidir” değerlendirmesinde bulundu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU