Yaşlı çiftin arabası ve evi ölü hayvanlarla dolu halde bulundu

Polis, bazı hayvanların plastik alışveriş torbaları ve kutular içinde tutulduğunu söyledi

29 Mart 2024'te Nevada eyaletindeki Boulder City'de kötü durumda bulunup kurtarılan köpeklerden birinin tüyleri kesiliyor (KTNV Channel 13)

ABD'nin Nevada eyaletindeki bir çiftin arabasında, otel odasında ve evinde, aralarında 10 ölü köpek ve 11 ölü ginepigin de yer aldığı, yaklaşık 100 hayvan bulundu. 

Boulder City Polis Departmanı'nın yaptığı dehşet verici keşif, 29 Mart Cuma günü bir arabanın içinde fark edilen hayvan istismarı veya istifçiliğine ilişkin ihbarın ardından geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis memurları, Nevada yoluyla Jupiter yolu yakınlarında çiftin aracını kenara çektiklerinde, çiftin camı açmasıyla içeriden ölü hayvan kokusu yayıldı.

İçinde 51 ginepig ve tavşan bulunan çeşitli plastik alışveriş torbaları ve valizler vardı.

Ginepiglerden 11'i çoktan ölmüşken 4'ü de daha sonra telef oldu. 

Boulder City Polis Departmanı'ndan (BCPD) üsteğmen Thomas Healing yaptığı basın açıklamasında, "Memurlarımız bir şeylerin yanlış gittiğini hemen anladı" dedi.

Kadın şüpheli, evlerinde ve Las Vegas'taki bir otelde olduğunu söyledikleri diğer hayvanlar için endişelendi ve hemen Las Vegas Metropolitan Polis Departmanı'na (LVMPD) haber verdi.

LVMPD memurları otel odasına vardıklarında içeride 30 köpek buldu. BCPD, 10 tanesinin öldüğünü bildirdi. 

Çiftin evindeyse 15 köpek ve daha fazla sayıda ginepig bulundu.

Basın açıklamasında konuşan Boulder City Hayvan Kontrol'de süpervizör Ann Inabnitt, "Bu hayvanların veteriner tedavisi muhtemelen binlerce dolara mal olacak" dedi.

Ayrıca bazı evcil hayvanların hamile olduğunu tespit ettik, bu nedenle el koyduğumuz hayvanların tam sayısını öğrenmemiz haftalar alabilir.

Bize ihbarda bulunan kişinin çabalarına ve memurların soruşturmayı araştırmak için hızla harekete geçmesine minnettarım.

Yerel haber kanalı KSNV, 79 yaşındaki Timothy Miller ve 72 yaşındaki Carolyn Luke çiftine bir hayvana işkence etmek, yaralamak, terk etmek ya da aç bırakmak gibi 11 ayrı suçtan dava açıldığını bildirdi.

BCPD'ye göre bunlar çiftin işlediği iddia edilen ilk suçlar olduğu için kabahat diye değerlendiriliyor. Las Vegas'taki diğer davaları ağır suçtan açılabilir.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU