Apple Vision Pro'nun yeni özelliğiyle görüşmedeki kişiler yanınızdaymış gibi görünüyor

Beraber oyun oynamaya ve film izlemeye imkan tanıyor

Kullanıcılar, görüşmedeki diğer kişileri etkilemeden gördüklerini kontrol edebilecek (Reuters)

Apple Vision Pro'nun yeni beta özelliği, kullanıcıların FaceTime'la konuştuğu kişileri gerçekten yanındaymış gibi görmesini sağlıyor.

Görüntülü görüşmelerde, kullanıcının yarı üç boyutlu avatarları olan Persona özelliği kullanılıyordu. Fakat kullanıcının yüzünün taranmasıyla oluşturulan bu dijital avatarlar görüşme sırasında pek bir şey yapmadan duruyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Uzamsal Persona" adlı yeni özellikle birlikte görüşmedeki kişilerin avatarları boşlukta serbestçe hareket ediyor ve kişiler fiziksel olarak odanın içindeymiş gibi görünüyor. 

Persona, FaceTime görüşmelerinde açılabiliyor ve SharePlay yoluyla da kullanıcıların beraber oyun oynamasına, bir şeyler izlemesine veya çalışmasına imkan tanınıyor. Örneğin film izlerken Personalar yan yana oturuyor, oyun oynarken de odada çember halinde dizilebiliyor. Ayrıca kullanıcının etrafında görünen avatarların yerini değiştirebildiği de bildiriliyor.
 


Mimik ve el hareketleri yapan Personalarla göz teması kurmak da mümkün. Ayrıca bu avatarların sesinin, oda içinde bulundukları konumdan geldiği de aktarılıyor.

Apple aynı anda en fazla 5 kişinin bu özelliği kullanmasına izin veriyor. Teknoloji şirketi ayrıca cihazın visionOS 1.1 veya daha sonraki bir sürüme sahip olması ve aramadaki en az bir kişinin daha Apple Vision Pro'su olması gerektiğini belirtiyor



Independent Türkçe, Mashable, Webtekno, Apple

DAHA FAZLA HABER OKU