Britanya Kralı Charles, İskoçya'daki konutunu halkın ziyaretine açıyor

Biletlerin ücreti 100 sterlin veya ikindi kahvaltısı dahil edilirse 150 sterlin olacak

(Reuters)

Britanya Kralı'nın İskoçya'daki Balmoral konutu bu yaz ilk kez halkın kraliyet odalarını keşfetmesi için açılacak.

Deneyimli rehberler, Kral'ın kraliyet konutlarını halk için daha erişilebilir hale getirme arzusunun bir parçası olarak Charles ve Kraliçe Camilla'nın kullandığı çeşitli odalarda küçük ziyaretçi gruplarını gezdirecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir kaynak, Balmoral'ın Buckingham Sarayı ve Windsor Kalesi gibi diğer turistik mekanların aksine büyük ölçekli tur rehberlerini ağırlayacak şekilde inşa edilmediğini belirtti.

Bir ay sürecek yaz programının deneme dönemi olmasının yanı sıra mülkteki çalışanların, artan ziyaretçi sayısının 1852'de Kraliçe Victoria tarafından satın alınan tarihi bina üzerinde yaratacağı etkiye dikkat etmesi bekleniyor.

Halk artık Kraliçe II. Elizabeth'in Liz Truss'la tanıştığı yeşil misafir odası, ailenin yemek odası, kütüphane ve hizmetçi salonuna erişebilecek.

Daha önceki turlarda rehber eşliğinde gezilebilen alanlar sadece balo salonu, bahçeler ve daha geniş arazilerle sınırlıydı.

Balmoral malikanesinin web sitesinde yaptığı açıklamada şöyle yazıyor:

Kalenin 1855'te tamamlanmasından bu yana ilk kez, deneyimli rehberlerimizle özel bir tura çıkmanıza izin veriyoruz. 

Rehberler sizi Balmoral Kalesi'ndeki güzel odaların birçoğunda gezdirerek tarihi bir yolculuğa çıkaracak.

Kalenin kökenlerini ve Kraliyet ailesinin nesiller boyunca onu ne kadar sevdiğini öğreneceksiniz.

Balmoral'ın Kraliçe Victoria ve Prens Albert tarafından satın alınmasından günümüze kadar geçen zaman içinde yolculuk yaparak, günümüzde Majesteleri Kral ve Kraliçe'yle Kraliyet ailesinin diğer üyelerinin kaledeki odaları nasıl kullandığını görebilirsiniz.

Kraliyet ailesinin çok sevilen ve ünlü Highland'deki evi Balmoral'ın bu kadar özel bir yer olmasının nedenini öğreneceksiniz.

Turlar 1 Temmuz ve 4 Ağustos arasında gerçekleşecek ve günde 40 kişilik kontenjanı olan biletler 100 sterlin (yaklaşık 4 bin TL) ya da ikindi kahvaltısı da dahil edilirse 150 sterlin (yaklaşık 6 bin TL) fiyatla satılacak.

Aberdeenshire'da bulunan bu kale uzun süre Kraliçe Elizabeth'in en sevdiği konut olarak kabul edilmiş ve 8 Eylül 2022'de ölümünün gerçekleştiği yer olmuştu.

Tahta çıktığından beri Kral, kraliyet konutlarının erişilebilirliğini artırmayı amaçladığını açıkça belirtiyor. St. James's Palace 2022 ve 2023'te sınırlı bir süre için halka açılmıştı.

Buckingham Sarayı da daha erişilebilir hale getiriliyor. Ayrıca geçen yılın kış aylarında bayram temalı bir dizi tur düzenlenmişti. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU