Zahidi'nin Şam'da öldürülmeden önceki son günleri

İsrail, Suriye ve Lübnan'daki Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi'nin Tahran'dan dönüşünden saatler sonra İran konsolosluğunun yanındaki binada bulunan Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) karargahını bombaladı

Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi (Tesnim)

Zahidi, 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısının ardından Gazze'de patlak veren savaş sırasında altı ay boyunca Lübnan ve Suriye arasında seyahat ettikten sonra, son birkaç gününü İran'ın başkenti Tahran ile ülkenin merkezindeki memleketi İsfahan arasında gidip gelerek geçirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zahidi'nin oğlu Muhammed Mehdi Zahidi, İran resmi haber ajansı IRNA’ya yaptığı açıklamada, babasının öldürülmeden önce günlerce ailesinin yanında olduğunu belirterek, babasının altı ay aradan sonra Nevruz'da birkaç günlüğüne memleketi İsfahan'da aile üyelerinin yanında olduğunu söyledi.

Torunu ise IRNA tarafından yayınlanan bir videoda, dedesinin öldürülmeden iki gün önce yanlarından ayrıldığını ve şoförünün geç kalmasına kızdığını belirtti.

DMO'nun Telegram kanalları, Zahidi'nin 10 yaşındaki yeğenine yazdığı ve 27 Mart'a denk gelen 16 Ramazan tarihli bir mektubu yayınladı.

DMO'ya yakın bir din adamı olan Mahmud Kerimi, Zahidi'nin pazar gecesi ülkenin kuzeydoğusundaki Meşhed kentinde olduğunu söyledi.

Zahidi'nin ülkesine dönüşü, Hamas lideri İsmail Heniyye ve İslami Cihad lideri Ziyad en-Nehhale'nin Tahran'da Hamaney, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Ekber Ahmadiyan'ın da aralarında bulunduğu üst düzey İranlı yetkililerle yaptıkları toplantılarla aynı zamana denk geldi.

Zahidi'nin toplantılara katılıp katılmadığı ise bilinmiyor. Öte yandan fotoğraflar, Heniyye'nin İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ile yaptığı toplantıda Kudüs Gücü'ndeki Filistin dosyasını denetleyen meslektaşı General Muhammed Said İzadi'nin varlığını gösteriyor. Ancak DMO, İzadi'nin saldırıda öldürüldüğünü yalanladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU