Ünlü aktris, nepotizm bebeği olmadığını savundu

New Girl'ün yıldızı, "Kimse babası [görüntü yönetmeni] olduğu için işe alınmıyor" dedi

Zooey Deschanel, "nepo bebek" olduğunu reddediyor (AFP)

Zooey Deschanel, 6 kez Oscar'a aday gösterilen babası ve oyuncu annesinin kendisinin sinema ve TV sektörüne girmesini kolaylaştırdığı iddialarını reddetti.

New Girl'ün yıldızı son zamanlarda "nepo bebek" diye damgalanıyor. Bu terim, "nepotizm"den faydalananlara atıfta bulunuyor ve nadir fırsatlara özel erişim sağlayan aile bağlantılarına sahip ünlüler için kullanılıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deschanel'in babası Caleb Deschanel, Aslan Kral (The Lion King), Vatansever (The Patriot), Kız Kardeşimin Hikayesi (My Sister’s Keeper) ve Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi (The Passion of Christ) gibi filmlerde çalışmış bir görüntü yönetmeni. Ayrıca Baba (The Godfather) ve Titanik (Titanic) gibi diğer klasiklerde de imzası var.

Caleb Deschanel; Boşluktaki Kahramanlar (The Right Stuff), Doğuştan Yetenekli (The Natural), Eve Uçuş (Fly Away Home),Vatansever, Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi ve Asla Gözlerini Kaçırma (Never Look Away) filmlerindeki çalışmalarıyla Akademi Ödülleri'nde 6 kez En İyi Sinematografi dalında aday gösterilmişti.

Ayrıca Elf'in yıldızı Zooey Deschanel'in annesi Twin Peaks'in oyuncusu Mary Jo Deschanel (eski soyadıyla Weir), ablasıysa Bones ve Örümcek Adam 2'nin (Spider-Man 2) oyuncularından Emily Deschanel.

Zooey Deschanel, The School of Greatness podcast'inde Lewis Howes'a verdiği röportajda aktris olmasını ailesinin kolaylaştırdığını reddetti.

Bu komik çünkü insanlar 'Oh, nepotizm' diyor, ben de hayır diyorum. Babam DP [sinematograf için kullanılan başka bir terim, görüntü yönetmeni]. Kimse babası görüntü yönetmeni olduğu için işe alınmıyor. Kesinlikle böyle değil.

Ancak aktris bazı "yaratıcı" yardımlar aldığını da kabul etti.

Annem oyuncu, babam da görüntü yönetmeni ve yönetmen. Aile birimimden aldığım yaratıcı yardımın önemini ne kadar belirtsem az.

Babam harika bir yaratıcı zihin ve çok yetenekli bir insan. Annem harika bir oyuncu ve çok cesaretlendirici. Oyuncu koçum olmadığında annem bana koçluk ve yardım ederdi, benimle birlikte replikleri okurdu. Her zaman çok destekleyici olurdu.

Babamla film ve film yapımıyla ilgili harika sohbetler ederdik. İkisi de bana yardımcı olurdu. Babam da benimle birlikte replikleri okur ve bilgi verirdi. Sonra da oyuncu bir kız kardeşe sahip olmak…

Bu da otomatik olarak bir topluluğa sahip olmanızı sağlıyor. Ailelerimiz ya da bizim kurduğumuz topluluklar olsun, bunlar bize çok yardımcı oluyor.

Deschanel yakında gösterime girecek olan Harold and the Purple Crayon'da yardımcı oyuncu olarak rol alacak. Film, Chuck dizisinde oynayan Zachary Levi tarafından canlandırılan Harold adlı bir çocuğun mor boya kalemini kullanarak kitabının sayfalarından çıkıp gerçek dünyaya girişini anlatıyor. Filmin bu yıl ağustosta gösterime girmesi planlanıyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU