Kemik kıran hız treni kapatıldı

Hız treni birkaç kemik kırıcı yaralanma nedeniyle kötü şöhret kazanmıştı

(Coasterpedia)

Japonya'daki dünyanın en hızlısı olma rekorunu kıran hız treni, bir dizi yaralanmanın ardından kalıcı olarak kapatıldı.

Do-Dodonpa adlı hız treni, 2017'de Yamanashi bölgesindeki Fuji-Q Highland tema parkı tarafından hizmete açılmıştı. Saatte 180 kilometrelik kalkış hızıyla dünyanın en hızlısı olarak kısa sürede popüler olmuştu.

Hız treni, binenlere yaklaşık 3,75'lik bir G kuvvetini deneyimleme şansı verdi. Bu, neredeyse savaş pilotlarının katlanmak zorunda olduğu kuvvet kadar yoğun bir güç.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak hız treni, tema parkını ziyaret eden maceraperestlerin başına gelen birkaç kemik kırıcı yaralanma nedeniyle kötü bir şöhret kazandı.

2020-2021'de en az 5 kişi hız treniyle yaptıkları yolculuk sırasında ciddi kemik yaralanmaları yaşamıştı. Bu yaralanmaların çoğu, yüksek basınç nedeniyle boyun veya omurgada oluşan kompresyon kırıklarından kaynaklanmıştı.

Şikayetlerin ardından Ağustos 2021'de hız treninin kullanımı askıya alınmıştı. Tema parkının işletmecisi, Do-Dodonpa'nın sorunlarına çözüm arıyordu.

Ancak 13 Mart'ta tema parkından yapılan açıklamada, güvenlik endişelerinin hız treninin yeniden kullanıma açılması için yapılan çağrılardan daha ağır bastığını söyleyerek, bu eğlence aracının tamamen kapatıldığını doğruladı.

Fuji-Q Highland'dan yapılan açıklamada, "Üreticiyle yapılan kapsamlı görüşmelerin ardından hız trenine binenlerin yaralanma riskini tamamen ortadan kaldıran güvenli bir işletim sağlamanın zor olacağı sonucuna vardık" dendi.

Tema parkı olarak toplumsal yükümlülüğümüzü yerine getirmek ve güvenliği birinci önceliğimiz haline getirmek amacıyla Do-Dodonpa'nın faaliyetini kalıcı olarak durdurma kararı aldık.

Park, bu eğlence aracına binmeyi umanları hayal kırıklığına uğrattığı için özür diledi ve henüz tamamen hız trenlerinden vazgeçmediğini, macerapereslter için parkta hâlâ pek çok devasa hız trenleri bulunduğunu belirtti.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU