Ünlü rapçiye açılan cinsel saldırı davasında Prens Harry'nin de adı geçiyor

Milyarder rapçi, seks ticareti ve istismar iddiasıyla açılan 4 davayla karşı karşıya

Prens Harry'nin adı davada rapçinin ünlü bir arkadaşı olarak geçiyor (AP/Reuters)

Sean "Diddy" Combs'un seks ticareti ve cinsel saldırıyla suçlandığı 30 milyon dolarlık davada Sussex Dükü'nün adı geçiyor.

Yasal tebligata göre uzun bir liste cinsel saldırı iddiasıyla karşı karşıya olan Combs'un "ünlü sporcular, siyasi figürler, sanatçılar, müzisyenler ve Britanya Kraliyet'inden Prens Harry gibi uluslararası çapta ileri gelen ünlülerle" kurduğu VIP ilişkileri aracılığıyla konuklarını kötü şöhretli partilerine çektiği söyleniyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen ay müzik yapımcısı Rodney Jones'un açtığı 73 sayfalık dava dosyasında, milyarder seri bir şekilde cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyor.

Prens Harry'nin herhangi bir kabahat işlediğine dair bir ima bulunmuyor ve adı belgelerde Combs'un tanınmış ünlü arkadaşlarına örnek olarak sadece bir kez geçiyor.

2007'de Wembley Stadyumu'nda Diana için düzenlenen konserde Combs ve Kanye West sahne aldıktan sonra hem Harry hem de kardeşi Prens William bu müzisyenlerle birlikte görüntülenmişti.

Jones açtığı davada, Combs'u kendisine cinsel saldırıda bulunmakla suçlamasının yanı sıra şarkıcının seks işçileri ve reşit olmayan kızların katıldığı partiler düzenlediğini iddia ediyor.

Ayrıca, Combs'un kendisini seks işçileri temin etmeye zorladığını ve onlarla cinsel ilişkiye girmesi için baskı yaptığını iddia ediyor. 54 yaşındaki medya kralı "tamamen kurgu" diye nitelendirdiği bu iddiaları reddetti.

Aynı zamanda Combs hakkında üç kadın daha dava açarken, pazartesi günü rapçinin Miami ve Los Angeles'taki iki mülkü devam eden soruşturmanın bir parçası olarak federal ajanlar tarafından arandı.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı'ndan şöyle açıklama yapıldı:

New York İç Güvenlik Soruşturmaları (HSI); Los Angeles HSI, Miami HSI ve yerel kolluk kuvvetleri ortaklarımızın yardımıyla soruşturmanın parçası olarak operasyonlar gerçekleştirdi.

Geçen kasımda Combs, eski sevgilisi R&B şarkıcısı Cassie tarafından dava edilmişti. Cassie, Combs'un 10 yıl boyunca tecavüz ettiğini, saldırdığını ve kendisini uyuşturucuya alıştırdığını iddia etmişti.
 

Kolluk kuvvetleri, rapçi Sean "Diddy" Combs'a ait bir mülkün girişinde duruyor (AP)
Kolluk kuvvetleri, rapçi Sean "Diddy" Combs'a ait mülkün girişinde duruyor (AP)


Dava ertesi gün sonuçlanmış ancak bunun ardından bir sonraki ay Combs'un davacılara cinsel saldırıda bulunduğu ya da onlara karşı intikam pornosu kullandığı iddiasıyla üç dava daha açılmıştı. 

Combs, aralıkta yaptığı bir açıklamada, iddiaları "mide bulandırıcı" diye nitelendirmiş ve kendisini suçlayanların "hızlıca para kazanma peşinde" olduklarını söylemişti.

Combs, "Kesinlikle açık konuşayım: İddia edilen korkunç şeylerin hiçbirini yapmadım. Adım, ailem ve gerçekler için mücadele edeceğim" demişti.

P. Diddy ve Puff Daddy diye da bilinen Combs, 21. yüzyılın en etkili hip-hop yapımcılarından ve müzik şirketi yöneticilerinden biri. Rapçi daha önce Usher, Notorious BIG ve Mary J. Blige gibi sanatçılarla çalışmıştı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU