Ünlü oyuncu, kariyerini kurtaran filmi açıkladı

Christopher Nolan'ın ona destek olduğunu söyledi

Yıldızlararası, görsel efekt dalında Oscar kazanmıştı (Paramount Pictures)

Anne Hathaway, Vanity Fair'e verdiği kapak röportajında, Sefiller'le (Les Miserables) kazandığı Oscar sonrasında kamuoyu kendisine cehpe aldığında kariyerini Christopher Nolan'ın kurtardığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hathaway bu dönemde internette çokça alay konusu olmuştu. 41 yaşındaki aktris, Oscar'ı kazandıktan sonra Google'da kendisini arattığında en çok çıkan arama sonuçlarından birinin "Neden herkes Anne Hathaway'den nefret ediyor?" başlıklı bir makale olduğunu anımsıyor. 

Hathaway, Vanity Fair'a verdiği röportajda "Pek çok kişi bana rol vermedi çünkü kimliğimin internette toksik hale gelmesinden endişe ediyorlardı" dedi. 

Christopher Nolan'da bunu umursamayan bir melek buldum ve bana parçası olduğum en iyi filmlerden birinde, sahip olduğum en güzel rollerden birini verdi.

Hathaway, Nolan'ın 2014 yapımı uzay destanı Yıldızlararası'ndaki (Interstellar) bilim insanı Dr. Amelia Brand rolünden bahsediyordu. 

Kara Şövalye Yükseliyor'da Nolan'la birlikte çalışmıştı

Amerikalı oyuncu, Nolan'la daha önce de 2012 yapımı Kara Şövalye Yükseliyor'da (The Dark Knight Rises) çalışmış ve gişe canavarı filmde Selina Kyle karakterini canlandırmıştı. 

New York doğumlu Hathaway, 2012'nin sonlarında Sefiller için yürüttüğü Oscar kampanyası internette alay konusu olmadan birkaç ay önce, bu filmdeki performansıyla büyük beğeni kazanmıştı.

Hathaway, Nolan hakkında "O sırada bana yardım ettiğini biliyor muydu bilmiyorum ama böyle bir etkisi oldu" dedi. 

Ve kariyerim, eğer beni desteklemeseydi kaybedebileceği ivmeyi kaybetmedi.

Oscar ödüllü oyuncu, "Küçük düşürülmek çok zor bir şey," diye ekledi:

Önemli olan bunun kendinizi kapatmasına izin vermemek. Cesur olmalısınız ve bu zor olabilir çünkü 'Eğer güvende olursam, dikkatleri üzerime çok fazla çekmezsem canımı yakmaz' diyorsunuz. Ama eğer bunu yapmak istiyorsanız aktör olmayın. Siz bir ip cambazısınız. Gözüpek birisiniz. İnsanlardan zamanlarını, paralarını, dikkatlerini ve ilgilerini size yatırmalarını istiyorsunuz. Yani onlara tüm bunlara değecek bir şey vermelisiniz. Ve eğer bu size hiçbir şeye mal olmuyorsa, gerçekten ne sunuyorsunuz?

Şoke olduğunu ve utandığını söylemişti

Hathaway 2014'te Harper's Bazaar'a verdiği röportajda, Oscar töreninden sonra karşılaştığı tepkilerin kendisini "karnına yumruk yemiş" gibi hissettirdiğini söylemişti. 

Aktris, o dönemde gördüğü nefret karşısında "şoke olduğunu" ve "utandığını" da sözlerine ekleyerek, "Şimdi bile bu utancı hissedebiliyorum" demişti.

Hathaway'in eleştirmenlerin beğenisini kazanan Sen İhtimali (The Idea of You) adlı romantik filmi 2 Mayıs'ta Amazon Prime Video'da gösterime girecek.


Independent Türkçe, Vanity Fair, Variety, ScreenRant, Harper's Bazaar

DAHA FAZLA HABER OKU