40 yıllık serinin yeni filmi gişeyi kasıp kavuruyor

İlk haftasında fırtına gibi bir açılış yaptı

Yönetmen koltuğunda Gil Kenan'ın oturduğu filmde Paul Rudd, Carrie Coon, Mckenna Grace ve Finn Wolfhard'ın yanı sıra kemik kadrodan Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Annie Potts ve William Atherton rol alıyor (Columbia Pictures)

Hayalet Avcıları: Ürperti (Ghostbusters: Frozen Empire), gösterime girdiği ilk hafta fırtına gibi bir açılış yaparak beklentilerin üzerinde hasılat elde etti.

Sony'nin 1984'te başlayan doğaüstü komedi serisinin son filmi, Kuzey Amerika'da 4 bin 345 sinema salonunda gösterime girdi. 

45 milyon doları aştı

Meşhur serinin son halkası, vizyona girdiği ilk hafta sonunda 45,2 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hafta sonuna giriş yaparken, bol maceralı komedinin 42 milyon dolar kazanacağı tahmin ediliyordu. Ancak beklenenden daha verimli bir pazar gününün ardından tahminler yukarı yönlü revize edildi.

Film, ilk hafta sonunda dünya çapında 61 milyon dolar kazanmayı başardı.

Hayalet Avcıları: Ürperti'nin 2021'deki selefi Hayalet Avcıları: Öteki Dünya (Ghostbusters: Afterlife) ilk haftasında 44 milyon dolar kazanmıştı.

Hayalet Avcıları serisinin yeni filmi, bir öncekinden daha büyük bir bütçeye sahip. Hayalet Avcıları: Ürperti'nin yapım maliyeti 100 milyon dolar. Ayrıca pazarlama kampanyalarına da milyonlarca dolar harcandı.

Hayalet Avcıları: Öteki Dünya 75 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya çapında 204 milyon dolar hasılat elde etmişti.
 


Gelecek hafta büyük rekabete sahne olacak

Sony filmin bahar tatilinden faydalanmasını bekliyor ancak Ürperti, ABD'de gelecek hafta sonu gösterime girecek Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk'la (Godzilla x Kong: The New Empire) rekabet etmek zorunda kalacak.

Hayalet Avcıları: Ürperti, Türkiye'de 29 Mart'ta, Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk ise 5 Nisan'da gösterime girecek.

Eleştirmenler ve izleyiciler Hayalet Avcıları serisinin yeni filmiyle ilgili hem olumlu hem de olumsuz görüşlere sahip. Komedi, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden ancak 42 puan alabildi. Buna karşılık filmin izleyici skoru çok daha yüksek. Hayranlar, serinin son halkasını 85 puanla ödüllendirdi. 

Ürperti, şeytani bir gücün hapsolduğu yerden kurtulmasını ve Hayalet Avcıları ekibinin tehlikeye karşı mücadelesini merkeze alıyor.


Independent Türkçe, Variety, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU