Ünlü oyuncudan Scorsese'nin Oscarlı filmiyle ilgili itiraf

"Biraz kızmıştım"

Çin yapımı Kirli İşler'in (Infernal Affairs) 2006 yapımı uyarlaması Köstebek, mafya ve polis teşkilatı arasındaki savaşı anlatıyor (Warner Bros)

Oyuncu Mark Wahlberg, usta yönetmen Martin Scorsese'nin 2006 yapımı filmi Köstebek'i (The Departed) çekerken pek de mutlu olmadığını itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wahlberg, Boston'da geçen ve Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon, Martin Sheen, Alec Baldwin ve Vera Farmiga'nın da rol aldığı filmde, Massachusetts Eyalet Polis Departmanı Özel Soruşturma Birimi'nde çalışan Çavuş Dignam'ı canlandırmıştı.

Josh Horowitz'in Happy Sad Confused podcast'inin 14 Mart tarihli bölümünde konuşan 52 yaşındaki Wahlberg, "Birkaç şeye biraz kızmıştım ama sonunda her şey yoluna girdi sanırım" dedi.

"Başka bir rol oynamam gerekiyordu"

Amerikalı oyuncu, detay vermeden "Aslında başka bir rol oynamam gerekiyordu. Esasında benim para almam gerekiyordu" diyerek ekledi:

Ve sonra Dignam'ı canlandıracağım konusunda anlaştığımızda ve bu rolü oynamanın avantajlarını düşündüm. Ardından başka bir filmim vardı.

Boston doğumlu aktör, Dört Kardeş'in (Four Brothers) çekimlerini yeni bitirdiğini ve Invincible'ın çekimlerine başlamak üzere olduğunu söyledi.

Saçlarımı uzatmaya çalışıyordum, bu yüzden tuhaf saçlarım vardı. Herkes 'O peruk da neyin nesiydi?' diye soruyordu. Ben de 'Peruk değil, sadece bir sonraki film için saçımı uzatmaya çalışıyorun' diyordum.

Wahlberg daha önce Scorsese'yle yaşadığı fikir ayrılıkları konusunda açık davranmıştı. Ünlü aktör, artık yönetmeninin bakış açısını anladığını söylüyor.

"Herkesle uğraşmak zorundaydı"

"Marty'nin nasıl düşündüğünü tamamen anlıyorum" diyen oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Jack'le, Matt'le, Leo'yla, Alec'le, stüdyodaki herkesle ve oyuncu kadrosundaki diğer herkesle uğraşmak zorundaydı ve benim de 5 hafta içinde girip çıkmam gerekiyordu.

Mark Wahlberg, şöyle devam etti:

Invincible'ı çekmeye gittim, saçlarımı uzattım, geri döndüm ve sonra dediler ki, 'Saçındaki uzatmaları çıkarman gerekiyor'. Ben de dedim ki 'Bu 8 saat sürdü. Çıkarmayacağım.' Birkaç sorun yaşadık.

Wahlberg, bu rolle ilk ve şimdiye kadarki tek Oscar adaylığını elde etmiş ancak heykelciği Küçük Gün Işığım'daki (Little Miss Sunshine) performansıyla Alan Arkin kazanmıştı.

Köstebek, En İyi Film ve En İyi Yönetmen de dahil olmak üzere 4 Oscar kazanmıştı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Happy Sad Confused

DAHA FAZLA HABER OKU