Tartışmalı Netflix dizisinin yıldızı, hayrete düşüren sahneyi anlattı

Game of Thrones'dan sonra 3 Cisim Problemi'yle izleyicilerin karşısına çıktı

Liu Cixin'in 2008 tarihli Hugo Ödüllü romanının büyük bütçeli uyarlaması, uzaylı istilasına hazırlanan insanlığın hikayesini anlatıyor (Netflix)

21 Mart'ta gösterime giren 3 Cisim Problemi'nin (3 Body Problem) yıldızı John Bradley, yeni dizide Jack Rooney'yi canlandırıyor. 

Netflix yapımının dizi sorumluları David Benioff'la D.B. Weiss, Game of Thrones'la tanınan aktörün hayat verdiği Jack Rooney'nin şoke edici kaderiyle ilgili konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bradley, Game of Thrones'da Samwell Tarly'yi canlandırdıktan sonra o dizide birlikte çalıştığı Benioff ve Weiss'la yeniden bir araya geldi. 

Game of Thrones'da üstat olmak için okuyan, hayranların favori karakteri Sam'in aksine 3 Cisim Problemi'ndeki Jack, okulu bırakıyor ve kurduğu atıştırmalık şirketi sayesinde milyonlar kazanıyor. Ancak hikayenin merkezindeki bilim insanlarına sadık bir arkadaş olarak kalmaya devam ediyor.

*Buradan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

ComicBook.com'a konuşan Bradley, Benioff ve Weiss, Sam karakterinin Game of Thrones'un sonuna kadar hayatta kaldığını hatırlattı. 

Bu durum göz önüne alındığında izleyicilerin Jack'in de hayatta kalacağını varsaydığına değindiler.

Benioff ve Weiss, Bradley'yi ekranda nihayet öldürmenin "çok tatmin edici" olduğu söyleyerek şaka yaptı. 

"O kadar hoşumuza gitti ki çekmeye devam ettik"

Weiss şunları ekledi: 

Çok uzun zamandır bekliyorduk ve o kadar hoşumuza gitti ki bıçaklama sahnesini yeniden çekmeye devam ettik.

35 yaşındaki Britanyalı aktörse, canlandırdığı karakterin öldürülmesiyle ilgili "Bence bu işin en zekice yanı, izleyicilerin beklentileriyle oynaması" diye başladığı sözlerine şöyle devam etti:

Seyirci Game of Thrones'da öldürülmediğimi biliyor, bu yüzden burada da öldürülmeyeceğimi varsayıyor. Ve ölümümün bu kadar erken, şiddetli ve acımasız koşullarda gerçekleşmesi, bence gerçek bir sürpriz. Ve ölüm sahnelerini her zaman gerçekten iyi çekiyorlar. Bence burada mağdur taraf olmak gurur verici.

Tartışma yarattı

3 Cisim Problemi, Çin'deki izleyicilerden sert tepkiler almıştı. Bilimkurgunun açılış sahnesi ABD'deki bazı muhafazakârlar tarafındansa övülmüştü.

Dizinin açılış sahnesi 1966'da geçiyor ve Pekin'deki bir üniversitede, Çin Kültür Devrimi'yle mücadele eden bir fizik profesörünün hükümetin görüşlerine uymayı reddettiği için Kızıl Muhafızlar tarafından kalabalığın önünde acımasızca dövüldüğü anları gözler önüne seriyor.

ABD'deki bazı muhafazakârlar da bu sahneye dikkat çekerek, Hollywood'un kolektivist ideolojilerin çok ileri götürüldüğünde neler yaşanabileceğini gösterdiği nadir bir örnek olduğunu söylüyor.

Reuters'ın aktardığına göre dizi, Çin'de resmi yollardan izlenememesine rağmen sosyal medyada trend oldu. 

CNN ise dizinin Çin'de "milliyetçi öfkeye" yol açtığını yazdı ve bazılarının Hollywood'u Kızıl Muhafız tasviriyle kasıtlı olarak ülkeyi kötü göstermeye çalışmakla suçladığını bildirdi.


Independent Türkçe, CNN, Reuters, ScreenRant, ComicBook.com

DAHA FAZLA HABER OKU