Sharon Stone, Barbie filmi teklifinin neden reddedildiğini açıkladı

Temel İçgüdü'nün yıldızı film stüdyosunun, "Barbie'nin güçlü olmaması gerektiğini düşündüğünü" söyledi

Sharon Stone, Barbie filmi için fikrini paylaştıktan sonra bir toplantıdan kovulduğunu iddia etti (AP)

Sharon Stone, gişeleri kırıp geçiren 2023 yapımı film çıkmadan çok önce, 1990'lardaki Barbie filmi teklifinin neden başarısız olduğunu açıkladı.

Casino ve Temel İçgüdü'de (Basic Instinct) rol alan Stone, Barbie hakkında bir hikaye önermesinin ardından adı açıklanmayan bir film stüdyosunun kendisini "kapı dışarı ettiğini" öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmen Greta Gerwig'in başarısından önce aralarında Amy Schumer ve Anne Hathaway'in de yer aldığı pek çok farklı yıldız, Barbie filmi çekmeyi denemiş ve başarısızlığa uğramıştı. Gerwig ve Margot Robbie, Mattel ikonunu nihayet 2023'te sinemalara taşımayı başardı ve Barbie 1,4 milyar doların üzerinde kazanarak yılın en çok hasılat yapan filmi oldu.

Stone'un reddedilen teklifinin ayrıntılarıysa Dana Carvey ve David Spade'in Fly on the Wall podcast'inin bu çarşamba (20 Mart) yayımlanan son bölümünde ortaya çıktı.

Stone film teklifi hakkında "Tüm büyük isimler onun [Barbie'nin] peşinde... Mesele, Barbie olmanın gücü ve Barbie'nin çok güçlü olduğu için dünyada neler yapabileceğiyle ilgili" dedi.

Ama onlar Barbie'nin güçlü olmaması gerektiğini düşündü.

 

Barbie
Margot Robbie, 2023'ün en çok hasılat yapan filmi Barbie'de (Warner Bros. Entertainment Inc.)


Yeni roller bulmakta zorlandıktan sonra artık tam zamanlı bir sanatçı olan oyuncu, film stüdyosunun verdiği olumsuz tepkiyi anlattı.

Podcast sunucularına konuşan Stone, "1990'larda yapımcı bir arkadaşımla birlikte Barbie'yi yapmaya çalışmak üzere stüdyoya gittim ve Mattel'in o zamanki CEO'su da benim tarafımdaydı. Stüdyodan kapı dışarı edildik" dedi.

Bana 'Neden bu Amerikan ikonunu alıp yok etmeye çalışıyorsunuz? Derdiniz ne sizin?' dediler. Bir nutuk çekip kapıya kadar eşlik ettiler.

Temel İçgüdü'nün yıldızı fikrinin "stüdyodan kahkahalar eşliğinde çıkarıldığını" ilk olarak America Ferrera'nın Eleştirmenlerin Seçimi SeeHer Ödülü için teşekkürlerini ifade ettiği ve Instagram'da paylaştığı bir videoya yanıt vererek açıklamıştı.

Ferrera videoda filmin bir diğer yıldızı Robbie'ye teşekkür etmişti:

Margot, çoğu kişinin fazla kız gibi, fazla uçarı ya da fazla sorunlu diye reddedeceği, tamamen kadınsı bir fikir olan Barbie'nin değerini gördün.

Dünyaya Barbie'yi armağan ettiğin için teşekkür ederim.

Carvey ayrıca 1992'de Saturday Night Live'da Stone'dan soyunmasını istediği tartışmalı skeç için de podcast'te kamuoyu önünde özür diledi.

SNL skecinde Carvey'nin canlandırdığı uçak güvenlik görevlisi, Stone'un karakterini güvenlik kapılarından geçebilmesi için soyunmaya ikna ediyordu.

Stone özre neşeli bir tavırla yanıt verdi:

Bu bana komik gelmişti. Umurumda değildi. Alay konusu olmak benim için sorun değildi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU