Erdoğan: Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıların çözümü boynumuzun borcudur

“Türkiye'yi 21 yılda nasıl büyüttüysek yine büyüteceğiz. Refah kaybını telafi edeceğiz. Azimle ve sabırla çalışarak üstesinden gelemeyeceğimiz yoktur”

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Karabük mitinginde açıklamalarda bulunuyor.

Karabük’e yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Erdoğan, enflasyon ve pahalılıkla mücadele ile ilgili de konuştu.

“Çalışanlarımızın, emeklilerimizin yaşadığı sıkıntılarının çözümü boynumuzun borcudur” diyen Erdoğan, “Sırtlarında yumurta küfesi olmayanlar diledikleri gibi atıp tutabilirler. Bunlar meydanlar söz verip göreve gelince unutmayı iyi bilirler” dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

Sadece bu yıl deprem bölgesine 1 trilyon liradan fazla kaynak aktardık. İstanbul başta olmak üzere risk altında şehirlerin depreme hazırlanmaları gerekiyor. Türkiye'yi 21 yılda nasıl büyüttüysek yine büyüteceğiz. Refah kaybını telafi edeceğiz. Azimle ve sabırla çalışarak üstesinden gelemeyeceğimiz yoktur. Yeter ki aramıza fitnecileri sokmayalım. 

Muhalefete eleştiri

Konuşmasında muhalefete yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, “6'lı masa ne oldu? Parlamentoda bunlardan biri yok, hepsi de gitti. Dağıldılar gittiler. Ankara'da bir daire ona tutmuşlar. Kim o? Şimdi o dairede takip ediyor. Tüm suçu Bay Kemal'in sırtına yüklediler. Şimdi bizim Karadeniz'in çayını demliyorlar. Sorsan ittifak yapmadık diyorlar. CHP ve DEM birçok yerde ortak aday çıkarıp pazarlık yapıyor. Bedeli bilinmeyen kirli pazarlıklar... DEM tabanının iradesini CHP ile pazarlık masasına sürdüler” diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

Ülkenin gündemi deprem, bunların umurunda değil. Hatta depremzedeler hakaret ediyorlar. Bizim gündemimiz terörü sınırdan arındırmak. Onlar ise utanmasalar terör örgütüne militan yazılıp eğitime girecekler. Hangi meseleyi ele alırsak alalım karşımıza benzer manzaralar çıkıyor. Şimdi bir de valiz valiz para görüntüleri çıktı. Dolar mı dersin, euro mu dersin. İnsanımızı bu kadar utandırmaya kimsenin hakkı olmamalı. Nereden nerelere geldik. Allah'tan korkuları var mı bilmeyiz ama kuldan utanmayandan uzak durmak lazım.  Dün ekranlarda 'aramızda kalsın kazanıyoruz' diyorlardı. Bugünde 'aramızda kalsın kazanıyoruz' diyorlar. Bu CHP ve DEM'den hiçbir şey olmaz. 

Erdoğan Çankırı’da

Erdoğan, partisinin Çankırı mitinginde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasıda muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, “CHP'nin durumu içler acısı. Vizyon, proje, eser... İcraat desen hak getire. Biz hizmet ve eser bırakıyoruz; muhalefette bavullarla, valizlerle taşınan paralar dışında elle tutulur işi yok. Dolarla, avrolar çantalarda, nereye kadar böyle gideceksiniz? 31 Mart'a kadar. 31 Mart'ta benim milletim sizi sandıklara gömecek. Şaibeli paralarla saatlerce kule yapıyorlar, açıkla deyince sağa sola saldırıyorlar. Değişimden bahsediyorlardı, sonuç tam fiyasko” dedi.

CHP lideri Özgür Özel’in “Bütün partilerde ‘40 yaşın üstündekiler gitsin, 40 yaş altındakiler kalsın’ diye bir darbe yapılsa ‘Ben buna varım’ derim” sözlerine yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

CHP'de genel başkan değişti ama cuntacı kodlarında zerre dönüşüm olmadı. Genel başkanları tıpkı Selefi gibi darbesever çıktı. TV'den gülerek darbenin faziletlerinden bahsediyor. Belli yaşın altındakiler darbeye girişirse bu doğruymuş, kafaya bakın. Şimdi bay bay Kemal'e Ankara'da daire tuttular orada istirahat ediyor. Demokrasiyi özümsemiş genel başkanlar böyle şeyler söylemez. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde ekranlarda darbe güzellemesi yapan ana muhalefet liderine rastlayamazsınız.

Özgür efendiye şu gerçeği hatırlatmakta fayda görüyorum. Türkiye'de darbeler dönemi artık tamamen kapanmıştır. Darbeye girişenler karşısında bizi bulur, milleti bulur. Değişim olacaksa bunun yolu darbe değil sandıktır. Özgür efendinin darbelerle hayatları kararanlar başta olmak üzere Türkiye'ye özür borcu vardır. Milletimiz ve uğruna bedeller ödediğimiz demokrasi adına bunun takipçisi olacağız. Vatandaşımızın da bunlara hak ettiği dersi sandıkta vereceğine inanıyorum. Milli iradeye düşman zihniyetle karşılaşmaktan üzüntü duyuyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU