Irak’ta ‘iki skandalın’ ardından soruşturma başlatıldı

Eğitim ve güvenlik sektörlerinde yaşanan skandallar ülke gündemine oturdu

Bağdat’ın merkezinde polis devriyesi / Fotoğraf: AFP

Iraklı yetkililer, eğitim ve güvenlik sektörlerinde yaşanan iki skandalın yaygın öfke yaratmasının ardından konu hakkında soruşturma başlattı.

Yetkililer, bir üniversite profesörünün, Basra Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi’ndeki ofisindeki ‘özel fotoğraflar’ bulunması nedeniyle soruşturma başlatırken, İçişleri Bakanlığı’ndaki bir gasp ağını çökertti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, “Soruşturmalar, memurlara şantaj yapmak için sosyal medyayı kullanmaya çalışan bir memur ağının varlığını ortaya çıkardı” dedi.

Yetkililer, ilgili subayların komutanlığa sevk edilmesi, gerekli işlemlerin sürdürülmesi ve haklarında soruşturmaların tamamlanması kararı aldı.

Basra Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Dekanı Imad Shalan es-Shavi de, ofisinde bir kız öğrenciyle yakın ilişki içinde olduğu fotoğrafların yayılması üzerine şantaj ve konumunu istismar etme suçlamasıyla gözaltına alındı.

Yüksek Öğretim Bakanı Naim Abudi, skandalın ortaya çıkmasının ardından soruşturma tamamlanana kadar Shavi’nin görevden alınmasına karar verdi.

Asaib Ehl’il Hak hareketine mensup Bakan Abudi, Shavi’yi yaklaşık 6 ay önce bu göreve getirmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU