Johnny Depp, rol arkadaşının sözlü taciz suçlamasına karşılık verdi

Karayip Korsanları'nın oyuncusu, iddia edilen olayla ilgili hatırladıklarının "çok farklı" olduğunu söyledi

(Reuters)

Johnny Depp, Beyaz Şeytan'ın (Blow) setinde başrolü paylaşan Lola Glaudini'ye agresif davranmakla suçlanması üzerine yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2022'de eski eşi Amber Heard'e karşı açtığı karalama davasını kazanan aktör, şimdi de Criminal Minds'ın oyuncusu Lola Glaudini tarafından 2001 yapımı suç dramasının setinde agresif davranmakla suçlanıyor.

Filmde Rada karakterini canlandıran Glaudini, Powerful Truth Angels podcast'inin yakın tarihli bir bölümünde konuşurken setteki ilk gününde Depp tarafından "sert bir şekilde azarlandığını" anlattı.

Glaudini'ye göre yönetmen Ted Demme, Depp'in George Jung karakterinde belirli bir kelimeyi söylemesinin ardından aktristen "aniden kahkaha atmasını" istemiş.

Ancak Glaudini bunu yaptığında Karayip Korsanları'nın (Pirates of the Caribbean) aktörünün tepkisini, "bana doğru yürüdüğünü, parmağını yüzüme kadar soktuğunu (bu şekilde yerde bikiniliydim) ve yanıma gelip 'Sen kim olduğunu sanıyorsun? Sen kim olduğunu sanıyorsun? Kapa o lanet çeneni. Ben burada lanet olası repliklerimi söylemeye çalışıyorum ve sen kameranın odağını bozuyorsun. Seni kahrolası salak" diye anlattı.

Glaudini, Depp'in sözlerine şöyle devam ettiğini iddia etti:

Oh, şimdi, oh şimdi o kadar komik değil mi? Şimdi çeneni kapatabiliyor musun? Şimdi o lanet çeneni kapatabiliyor musun? Şu andaki lanet sessizliğin hep böyle kalsın.

Depp bu iddialara yanıt verdi ve temsilcisi şunları söyledi:

Johnny her zaman oyuncular ve ekiple iyi çalışma ilişkilerine öncelik verir ve bu anlatılanlar o dönemde sette bulunan diğer üyelerin hatırladıklarından fazlasıyla farklı.

Glaudini, podcast röportajında "ilk stüdyo filmi" olan Beyaz Şeytan'la anlaşma yaptıktan sonra Depp'e "taptığını" ve o zamanlar 38 yaşında olan yıldızla "çalışacağı için çok heyecanlı olduğunu" söyledi.

"Aklımdan geçen tek şey şuydu: 'Ağlama, ağlama, ağlama'" diyen Glaudini, babasından tavsiyesini istediğinde kendisine şöyle söylediğini de sözlerine ekledi:

Şu anda iki seçeneğin var: Ya bunun da canı cehenneme, senin de canın cehenneme diyeceksin ya da onun seni endişeli görmesine asla izin vermeyeceksin.

CBS dizisi Criminal Minds'da Elle Greenaway'i canlandıran aktris, öne sürdüğü karşılaşmalarından kısa bir süre sonra Depp'in kendisine "özür dilemeye benzemeyen bir özür" dilediğini iddia etti.

Depp, Amber Heard'ün Washington Post'ta ev içi şiddet hakkında yazdığı bir köşe yazısının kendisini karaladığı iddiasıyla Mart 2019'da eski eşine dava açmıştı. Depp 50 milyon dolar tazminat talep ederken, Heard ise 100 milyon dolarlık bir karşı dava açmıştı.

ABD'nin Virginia eyaletindeki Fairfax'de 6 hafta süren duruşmanın ardından jüri 1 Haziran 2022'de verdiği kararla, Heard'ün Depp'i üç konuda da karaladığına karar verdi. Heard'ün 10 milyon dolar tazminat ve 5 milyon dolar cezai tazminat ödemesine karar verilirken, Depp'e de 2 milyon dolar tazminat hükmedildi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU