Kate Middleton teorilerine New York Sağlık Müdürlüğü de katıldı

Esprili gönderide yurttaşlardan "Kate gibi olmaları" ve ağzı kapalı çöp kovası kullanmaları istendi

New York Sağlık Müdürlüğü, 19 Mart 2024 Salı günü X'te yaptığı paylaşımda Kate Middleton'ı bulduğunu iddia etti (New York Sağlık Müdürlüğü/X)

New York Sağlık Müdürlüğü, Galler Prensesi'nin nerede olduğuna dair dedikodu kazanına yeni bir söz ekleyerek onu kentte bulduğunu iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müdürlüğün X hesabından salı günü paylaşılan fotoğrafta Kate Middleton'ın New York'ta bir caddede çöp kovasını dışarı koyduğu görülüyor.

"Kate bulundu! Çöplerini dışarıya çöp kovasıyla atıyor!" ifadelerinin yer aldığı paylaşımda takipçilerden "Kate gibi olmaları" ve ağzı kapalı çöp kovaları kullanmaları istendi.

Paylaşım, ocakta geçirdiği ameliyatın ardından Kate'in yeri ve sağlığıyla ilgili süregelen tartışmalarla dalga geçiyor gibi görünüyordu.

Spekülasyonlar, Kate'in Anneler Günü'nde Birleşik Krallık'ta üç çocuğuyla (Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis) birlikte çekilmiş fotoğrafının paylaşılmasıyla doruğa çıktı. Manipüle edildiği anlaşıldıktan sonra fotoğraf büyük fotoğraf ajansları tarafından hızla yayından kaldırılmıştı.
 


Galler Prensesi adına daha sonra yapılan bir paylaşımda, görüntüyü kendisinin düzenlediği belirtilmişti.

Ancak bu durum bir şeylerin yanlış gittiğine dair söylentileri durdurmadı ve bazı eleştirmenler Britanya Kraliyet Ailesi'nin durumu idare etmede gerçek bir krizle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Sosyal medya platformu X, durumla ilgili spekülasyon ve esprilerin merkezlerinden biri haline geldi ve artık New York Sağlık Müdürlüğü gibi resmi hesaplar bile buna katılıyor.

Söz konusu görsel, kentin çöpleri toplarken fare popülasyonunun artmasına yol açan siyah poşetler yerine kapalı çöp kovalarına (ya da bidonları) geçişini duyurmak için kullanıldı.
 

Bu görseller "yapay" olabilir ama problem GERÇEK - sokaklarımızdaki plastik poşetler fareleri çekiyor. 

Çöpü bidonlara koyun. Kenti temiz tutun. Kuralları öğrenin.
 

New York Belediyesi'nin resmi hesabı daha sonra "yapılan incelemeler sonucunda bu görselin fotoşoplandığını" açıkladı.

Paylaşımda, fare geçirmez kapaklı çöp kutularının "ÇOK GERÇEK" olduğu ve kent sakinlerinin bunları kullanması gerektiği belirtildi.

Tüm işyerlerinin 1 Mart itibarıyla çöplerini toplanması için konteynırlarla dışarı koymaları gerekirken, konutların da sonbahardan itibaren aynı şeyi yapmaları gerekecek. Daha sonra gelecek iki yıl boyunca NYC markalı çöp kutuları dağıtılacak.

Kate Middleton'ın ise pazar günü Windsor'da kocası Prens William'ın yanında alışveriş çantası taşırken görüldüğü, New York sokaklarında kaldırıma çöp kutusu taşırken görülmediği bildirildi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU