İzleyicilerin sevmediği Russell Crowe filmi 10 yıl sonra Netflix'te hit oldu

359 milyon dolar hasılat yapan film, eleştirmenlerin beğenisini kazanmıştı

160 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film gişede 359 milyon dolar kazanmıştı (Paramount Pictures)

Russell Crowe'un başrolde olduğu 2014 yapımı epik İncil draması Nuh: Büyük Tufan (Noah), Netflix'in küresel hitlerinden biri haline geldi. 

Darren Aronofsky'nin yönettiği ve kutsal kitaplardaki Nuh'un Gemisi öyküsünden esinlenen film, Tanrı'nın kıyamet gibi bir tufan göndereceğine dair vahiy alan Nuh'un her türden bir çift hayvanın ve ailesinin sığacağı büyüklükte bir gemi yapmaya başlamasını anlatıyor.

Bol yıldızlı oyuncu kadrosu

Filmin oyuncu kadrosunda Crowe'un yanı sıra Jennifer Connelly, Ray Winstone, Emma Watson, Anthony Hopkins, Frank Langella, Nick Nolte, Mark Margolis ve Kevin Durand yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix, 4 - 10 Mart haftasında en çok izlenen 10 İngilizce filmi açıkladı. Nuh: Büyük Tufan, en çok izlenen filmler listesinde 10 numarada yer aldı.

Listenin zirvesinde popüler dizi Stranger Things'in yıldızı Millie Bobby Brown'ın başrolde olduğu fantastik film Damsel yer alırken onu Kod 8: 2. Kısım (Code 8 Part II) ve Bir Astronotun Sonsuz Yolculuğu (Spaceman) izledi.

Nuh: Büyük Tufan, ABD'nin en çok izlenenleri listesine de 5 numaradan giriş yaptı. 

Böylece 55 yaşındaki Oscar adayı Aronofsky imzalı yapımın gösterime girmesinden tam 10 yıl sonra filme ilgi yeniden canlanmış oldu.

Eleştirmenler ve izleyicileri kutuplaştırdı

1998'de gösterime giren kavramsal psikolojik gerilim Pi'yle çıkış yapan Darren Aronofsky'nin filmografisindeki birçok film eleştirmenleri ve izleyicileri kutuplaştırmıştı.

Yönetmenin Balina (The Whale), Siyah Kuğu (Black Swan) ve Güreşçi (The Wrestler) gibi ödüllü filmleri bile konuları ya da yaklaşımları nedeniyle eleştirmenleri ve izleyicileri ikiye bölmüştü.

Nuh: Büyük Tufan, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 75 gibi yüksek sayılabilecek bir puana sahip. Ancak film, izleyicileri aynı şekilde etkilemeyedi. Fantastik macera filminin Rotten Tomatoes'daki izleyici skoru yalnızca 41.


Independent Türkçe, ScreenRant, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU