Netflix'in yeni dizisi daha gösterime girmeden izleyicileri böldü

"Lost'u tekrar izlemek gibi"

Eleştirmenlere göre 3 Cisim Problemi'nin yüksek bütçesi, kitapların muazzam kapsamına ulaşmasını mümkün kılabilir (Netflix)

Game of Thrones'un beyni David Benioff'la D.B.Weiss'ın Alexander Woo'yla birlikte yarattığı ve yüksek bütçesi nedeniyle sinema eleştirmenlerinin "Netflix'in büyük kumarı" diye adlandırdığı 3 Cisim Problemi (3 Body Problem), izleyicileri ikiye böldü. 

3 Cisim Problemi, bu yıl 15-22 Mart'ta Fransa'nın Lille kentinde gerçekleşen uluslararası dizi festivali Series Mania'nın açılışını yaptı.

"Potansiyel görüyorum ama..."

Diziyi izleyen aktör Malick Bauer, gösterimin ardından Variety'ye konuştu. Alman aktör "Çok iddialı bir dizi ve büyük bir ölçeği var" diyerek ekledi:

Çok fazla potansiyel görüyorum ama net bir yol göremiyorum.

Bu yılın uluslararası yarışmasının jüri üyelerinden biri olan 33 yaşındaki Bauer, Disney+'ın ilk Alman dizisi Sam - A Saxon'la tanınıyor.

"Yavaş ve aşırı karmaşık"

2023 yapımı Les Oubliettes adlı mini dizinin yönetmeni Bertrand Desrochers ise "Harika bir şey olabilir ama seyircinin zaman ayırıp ayrılmayacağıyla ilgili endişelerim var" dedi. 

Günümüz dizilerindeki en büyük sorunlardan biri bu: İnsanları hemen yakalamanız gerekiyor, aksi takdirde başka bir şey bulurlar. Çok mu yavaş? 2024'teki bir medya tüketicisi için evet. Bir sanatçı için hayır. Biraz Lost'u tekrar izlemek gibi. Ben beklemeye hazırım ama pazarın bunu takip edip etmeyeceğinden emin değilim.

Sektörden birçok oyuncu, isimlerini vermek istemeden dizinin ilk iki bölümünü "yavaş", "aşırı karmaşık" ve "soğuk" diye nitelendirdi.

"İki seçenek var"

Şarkıcı ve Disney+ dizisi Irrésistible'ın yıldızı Camélia Jordana ise "Gösterimden daha fazlasını öğrenmek isteyerek ayrıldım" diyerek ekledi: 

Herkes hakkında! Nasıl başladı, fikir nedir? Yapılış şekli itibariyla gerçekten iki seçenek var: Ya hiç anlamaz ve devam edersiniz ya da bu farklı zaman çizelgelerini takip etmeye çalışırsınız.

Variety'nin aktardığına göre pilot bölümden sonra birkaç kişi dizinin gösteriminden ayrıldı. Eleştirmenlere göre dizi, Game of Thrones izleyicilerini memnun etmese de kült statüsü kazanabilir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

21 Mart'ta prömiyerini yapacak dizi, Liu Cixin'in 2008 tarihli roman serisinden uyarlandı. Ödüllü roman, 1960'larda Çinli bir bilim insanının verdiği bir kararın sonuçlarını ele alıyor.

Benedict Wong, Jess Hong ve Eiza González dizinin başrollerinde yer alırken oyuncu kadrosunda Jonathan Pryce, Liam Cunningham ve John Bradley gibi birçok Game of Thrones yıldızı da bulunuyor.

Wall Street Journal'ın aktardığına göre dizinin ilk sezonunda her bir bölümün maliyeti yaklaşık 20 milyon dolar. Bu da Netflix'in, 3 Cisim Problemi'nin 8 bölümden oluşan ilk sezonuna 160 milyon dolar harcadığı anlamına geliyor.

Netflix, bir diğer rekortmen dizisi One Piece için de bölüm başına 18 milyon dolar harcamıştı.


Independent Türkçe, Wall Street Journal, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU