CHP Genel Başkanı Özel: Emekliler Erdoğan'a 31 Mart'ta seslerini duyuracaklar

Özel, “Her emeklinin sofrasından, dolabından, mutfağından ve bayram sofrasından tam 18 kilo kıymayı aldı bunlar 6 yılda” dedi

Fotoğraf: X / @eczozgurozel

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli Metro Hattı’nın ilk etabının açılış törenine katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı yerel seçimi hatırlatan Özel, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ilk alacağımız anlaşıldığında panik halinde yollara döküldüler. Dediler ki; ‘eğer CHP kazanırsa İSPARK'ı filanca terör örgütüne verir.’  Ama o günden bugüne hem İSPARK’ta hem bütün iştiraklerimizde ne kimsenin ekmeğine dokunduk, ne ayrımcılık yaptık. Liyakate göre gencecik insanları hangi siyasi görüşten olursa olsun, neye inanırsa inansın, nasıl giyinirse giyinsin, ayırmadan İstanbullu olmanın, bu memleketin bir evladı olmanın dışında hiç başka bir kritere bakmadan Ekrem başkan aldı, çalıştırdı ve büyük İstanbul hikayesini bu yüce gönüllülüğüyle, bu sevgisiyle başardı” diye konuştu. Özel konuşmasındna özetle şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Diyorlar ki ‘biz devletin sözüne inanmayacak mıyız?’  Geçen seçimlerden önce çıktılar, ‘mülakatı kaldıracağız’ dediler. Şimdi mülakatı kaldırmıyorlar. AK Parti'ye oy vermek yetmez, hatta üye olmak yetmez. Torpilli AK Partilileri mülakatta alıyorlar, vatandaşın çocuklarını eliyorlar.  Öğretmenlere mülakatsız atama istiyoruz. Göreve atanmamış öğretmenlere diyoruz ki; bunlar size sahip çıkmayacaklar.’ Size ‘atanamayan öğretmen’ diyorlar. Öğretmenin ne günahı var da atanamamış? Atanmayan öğretmen yok, Tayyip Erdoğan'ın sahip çıkmadığı öğretmen, Tayyip Erdoğan'ın mülakatla elediği öğretmen, ayrımcılık yaptığı öğretmen var

“Madem sandıkta kaybettik, hakkımızı sandıkta arayacağız”

AKP iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı tam 8 sekiz çeyrek altın alıyordu. Bugün 10 bin lira, 2.5  çeyrek altın alabiliyor. Emeklilerin cebinden her ay 5.5 çeyrek altın kayboluyor.  Ey emekliler, değerli büyüklerim; 5.5 buçuk çeyrek altını düşürdüğünüzü, kaybettiğiniz yerde arayın. Bir altın kaybedilse geçtiğiniz yolda ararsınız. Siz 8  çeyrek altınlık emekli maaşı alıyorken bu 2.5’e indiyse bunu siz bir seçim sandığında kaybettiniz. Recep Tayyip Erdoğan'ın geldiği, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin geldiği seçim sandığı, sizin cebinizden aylık 5.5 çeyrek altına aldı. Kaybedilen şey yitirildiği yerde aranır. O zaman madem sandıkta kaybettik, hakkımızı sandıkta arayacağız.

“Emeklinin sesini duymayanın sonu hüsrandır”

Emeklilerin 2018’den beri 1000 lira iki bayramda ikramiye alıyorlar. Biz itiraz ettik. Biz,  bir asgari ücret söz vermiştik. ‘Biz de yapacağız’ dediler. Üç yıl yapmayıp 2018’de 1000 lira yaptılar. O beğenmediğimiz 1000 lira, 24 kilo kıyma alıyordu. 2021’de 2 bin lira oldu. Bu sene 3 bin lira yaptılar. Bakın ilk emekli ikramiyesi verildiğinde 24 kilo kıyma alırken bugün 3 bin lira sadece 6 kilo kıyma alıyor. Ramazan mübarek gündeyiz. Allah oruçlarınızı kabul etsin. 30 Ramazan, 30 iftar, 30 sahur, ardından bayram sofrası var. Her emeklinin sofrasından, dolabından, mutfağından ve bayram sofrasından tam 18 kilo kıymayı aldı bunlar 6 yılda. Bundan sonra emekliler, herkese para bulup emekliye para bulamayan Recep Tayyip Erdoğan'a 31 Mart'ta seslerini duyuracaklar.

“Bir ay önce kanun teklifi verdik, ‘Emekli kart çıkaralım, doğalgazda, suda elektrikte, telefonda emekliye yüzde 40 indirim tanımlayalım. Emeklinin alması gereken 7 bin lirayı hesaplarına yatıralım’ dedik, bugüne kadar sustular. Gördüler ki 31 Mart'ta pabuç pahalı, dün akşam ‘emekli kart çıkarabilirim’  diyor. Sakın ha geçen sefer gibi seçim sonrasına, yalanlara kimse kalmasın. Nasıl mülakatta yalan attıysa, nasıl her konuda verdiği sözü tutmadıysa emekliyi  kandıracak. Bugüne kadar emekliye sahip çıkmayana sandıkta oy yok. Tayyip Erdoğan'a, 5’li beşli çeteye para bulan,  saray müteahhitine para bulan, yazlık saraya, kışlık saraya, uçan saraya, yüzen saraya para bulan,  emekliye para bulmayan Tayyip Erdoğan'a 31 Mart'ta oy var mı? Emeklinin sesini duymayanın sonu hüsrandır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sizin sesiniz olmaya devam edeceğiz.

“Kendi örtülü ödeneklerine yüzde 238 zam yapıyorlar”

Geçen ay harcanan ödenek 218 milyon TL. Bu ay harcanan örtülü ödenek 2 milyar TL. Seçim gelirken; faturası olmadan, hesabı olmadan, nereye harcandığı bilinmeyen 2 milyar TL harcamış cumhurbaşkanı. Size yüzde 33 zam verenler, bir ayda harcamaları 7 katına, sadece bir yılda kendi örtülü ödeneklerine yüzde 238 zam yapıyorlar. Yani sizin paranızla, sizin iradenizi çalmaya çalışıyorlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kimseyi emekliyi, emekçiyi, çiftçiyi, esnafı ezdirmeyeceğiz. Size tepeden bakanlara, sizi bir karınca gibi görüp ezmeye kalkışanlara diyoruz ki; ‘Karıncanın kardeşi var. O da Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

CHP Genel Başkanı Özel, Antalya'da iftar programına katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Antalya programı kapsamında Kepez Spor Kompleksi'nde düzenlenen iftar programına katılarak konuşma yaptı.

Özel, Antalyalılarla iftar programında buluştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

İftar sofralarında siyaset yapılmaması gerektiğini dile getiren Özel, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin üçüncü gününde gittiği Hatay'da Antalya Büyükşehir Belediyesinin bugün iftarda olduğu gibi orada da binlerce kişiye sıcak yemek dağıttığını gördüğünü kaydetti.

Ramazanın sadece aç kalmak ya da su içmemek anlamı taşımadığına dikkati çeken Özel, "Midenin orucunun yanı sıra dilin, kulağın, zihnin de orucu var. Dil kötü söz söylemeyecek, kulak kem sözleri duymayacak, dedikoduyu dinlemeyecek, zihin ise geleceğe yönelik en müspet duygularla iyi şeyler hayal edecek. Antalya'nın geleceği için iyi şeyler hayal edenlerin muvaffak olmasını temenni ediyoruz." dedi.

Ramazan ayının İslam coğrafyasına, Türkiye'ye ve bütün dünyaya barış getirmesini dileyen Özel, şöyle konuştu:

Filistin'e yönelik İsrail'in saldırıları neredeyse 3. ayını doldurdu. Filistin'de binlerce çocuk ve kadın hayatını kaybetti. Filistin'de kalıcı bir ateşkes, barış diliyoruz. Filistin davasına, ülkenin ilk ve doğal lideri Yaser Arafat ile ilişki kuran Bülent Ecevit'in sahiplendiği gibi bir kez daha sahipleniyoruz. Filistin ile dayanışmayı göstermek İsrail ile yapılan ticareti durdurmakla olur. İsrail ile bugün birilerinin evlatları, akrabaları, yandaşları düzenli ticaret yapmaktadır. Bunu kim yapıyorsa, Filistinli çocuklara patlayıcı olarak gidecek gübreleri kim taşıyorsa, İsrail'in ticaretini kim ayakta tutuyorsa Filistin'e ihanet ediyordur.

İftar programına Özel'in yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve CHP'nin ilçe belediye başkan adayları ve vatandaşlar katıldı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU