Nasrallah: İsrail kuzey cephesindeki can ve mal kayıplarını gizliyor

Nasrallah, “Lübnan cephesi rolünü tam olarak yerine getiriyor” dedi

İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği hava saldırıları sonucunda dumanlar yükseliyor / Fotoğraf: AFP

Lübnan’daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, ‘Lübnan cephesinin’ İsrail ile çatışmada rolünü oynamaya devam ettiğini söyledi.

Şarku’l Avsat’ın Alemu’l Arabi haber ajansından (AWP) aktardığına göre Nasrallah, Ramazan ayı münasebetiyle yaptığı konuşmada, “Lübnan direniş cephesi olarak, Gazze halkını ve Hamas liderliğini desteklediğimizi teyit ediyoruz” dedi.

Nasrallah, “Direniş operasyonlarının devam etmesi nedeniyle düşmanın tedirginliği ve yerleşimcilerin öfkesi arttı. Lübnan cephesi rolünü tam olarak yerine getiriyor” diye konuştu.

Hamas’ın Filistin direnişi ve diğer tüm direniş cepheleri adına müzakere eden tek taraf olduğunu vurgulayan Nasrallah, “Hamas hala güçlü. Kendisine sunulanları reddediyor, hayır diyor ve şartlar belirliyor” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tüm Filistinli gruplar ve Gazze halkının, geçici bir ateşkes değil, saldırının durdurulması konusunda hemfikir olduğunu dile getiren Nasrallah, “Düşmanın kıdemli uzmanları direnişin yol açtığı stratejik kayıpları kabul ediyor” dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri, “Son haftalarda medyada ve siyasi çevrelerde, Lübnan’ın güneyinde yaptıklarımızın hiçbir faydası olmadığını söyleyen saldırılar yaşanıyor, bu yanıltıcıdır” diye konuştu.

Son beş aydır sınırda 100 bin İsrail askerinin konuşlandırıldığını belirten Nasrallah, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

Eğer cephemiz işe yaramıyorsa, İsrail bu askerleri neden burada tutuyor? İsrail’in kuzey cephesindeki can ve mal kayıplarına ilişkin gizlilik sürüyor. İsrail ordusu tüm cephelerde yorgun ve bitkin durumda. Yaralı ve ölü sayısı İsrail’in açıkladığından daha fazla. İsrail ordusu insan gücü sıkıntısı çekiyor.

Nasrallah ayrıca, ABD yönetiminin savaşa ilişkin tutumunu eleştirerek, şunları söyledi:

ABD yönetimi, hava yoluyla yardım bırakarak, bunun insanların kendisine yönelik tutumunu değiştireceğine, dünyayı ikna edeceğine inanıyor.

Hizbullah Genel Sekreteri, ABD Başkanı Joe Biden’ın, Gazze politikası sonucunda başkanlık seçimlerini kaybetmekten korktuğunu öne sürdü.

Nasrallah, “Biden’ın Gazze Şeridi’ndeki savaşı durduramayacağına kim inanır? Biden bir kalem darbesiyle Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılara son verebilir” diye ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU