Güney Kore'nin Kim Jong-un'u öldürme planı hazır

Özel Kuvvetler'e hazırlık talimatı verildi

Sıcak çatışmalar 1953'teki ateşkesle sona ermiş olsa da, iki Kore teknik olarak 70 yılı aşkın bir süredir savaşta (Reuters)

Güney Kore Savunma Bakanı Şin Won-Sik, olası bir savaş durumunda Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve diğer üst düzey yetkililerin hızlı bir şekilde öldürülmesi gerektiğini söyledi.

Çarşamba günü bir emir yayımlayan Şin, Güney Kore ordusu Özel Kuvvetler Komutanlığı'na Kuzey Kore liderlerini etkisiz hale getirmek için hazırlık yapma talimatı verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İncheon kentinde konuşlu komando birliğini ziyaret eden Şin, burada askerlere yaptığı konuşmada, "Eğer Kim Jong-un savaş başlatırsa, Kore Cezalandırma ve Misilleme Birliği (KMPR) olarak, düşmanın liderliğini etkisiz hale getirmek için dünyanın en güçlü özel operasyon birimi olmalısınız" ifadelerini kullandı.

Güney Kore'nin savunma doktrininde önemli bir yer tutan KMPR, olası bir Kuzey Kore saldırısına misilleme yapılması için kurulmuş bir ordu birimi.

Komando birliklerinden oluşan bu birim, Seul'ün "üç eksenli" savunma stratejisinin de bir ayağı. Doktrinin diğer eksenlerindeyse, Kuzey Kore'nin füze fırlatma sistemlerini ve fırlatılan füzeleri hedef alacak askeri birimler yer alıyor.

Şin'in komando birliklerini ziyareti, Güney Kore'nin ABD ordusuyla birlikte yaptığı "Özgürlük Kalkanı" tatbikatı sırasında geldi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, daha önce tatbikatı işgal provası ve savaş provokasyonu diye nitelemişti. 

Şin Won-Sik ise tatbikatın, olası bir savaşın erken aşamasında Kuzey Kore'nin nükleer ve füze kabiliyetlerini etkisiz hale getirecek operasyonların mükemmelleştirilmesi için düzenlendiğini söyledi.

Tatbikatla ilgili Güney Kore Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kuzey'den gelen sayısız provokasyona karşı hazırlanıyoruz. Harekete geçeceğiz, onları bastıracağız ve sonuna kadar cezalandıracağız" ifadeleri kullanıldı.


Independent Türkçe, RT, Yonhap

DAHA FAZLA HABER OKU