British Museum paylaştığı TikTok videosu nedeniyle cinsiyetçilikle suçlanıyor

British Museum, resmi TikTok hesabı üzerinden yüklenen videonun "eğlenceli bir şaka" olduğunu açıkladı

British Museum, yeni Roma sergisini tanıtan bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle cinsiyetçilik tartışmalarına neden oldu (Reuters)

British Museum, yeni Roma sergisinde erkekleri cezbetmek için kadınların "kafası karışmış gibi dolaşmaları" gerektiğini önerdikten sonra cinsiyetçilikle suçlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müze, "Legion: Roma Ordusu'nda Yaşam" sergisini tanıtmak amacıyla paylaştığı ve artık silinmiş olan sosyal medya gönderisinde bu "eğlenceli şakayı" paylaştı ancak bu hareket kullanıcılardan eleştiri aldı.

Sosyal medya gönderisinde, erkeklerin Roma İmparatorluğu hakkında sıklıkla düşündüklerini anlattıkları ve kadınları şoke eden viral bir TikTok videosu paylaşıldı.

Müze videonun üstüne şöyle bir yazı ekledi:

Kızlar, eğer bekarsanız ve bir erkek arıyorsanız, bu sizin British Museum'ın yeni sergisi Roma Ordusu'nda Yaşam'a gitmeniz ve etrafta kafanız karışmış gibi dolaşmanız için bir işaret. Rica ederim.

Ardından videonun açıklamasında da "Romalılar için gelin, biraz romantizm için kalın" diye ekledi. 
 

TikTok paylaşımı
TikTok videosu müzenin hesabına yüklenmişti ve bir süre sonra silindi (British Museum/Twitter)


Ancak bu şaka sosyal medyada pek çok kişinin hoşuna gitmedi.

King's College London'da misafir araştırmacı olarak görev yapan Dr. Claire Millington, X'e şunları yazdı:

Acımasız faşist imgeler ve üstüne eklenen bir tutam cinsiyetçilik.

Oxford Brookes Üniversitesi Profesörü Alexandra Wilson da şöyle yazdı:

British Museum, bu gerçekten yanlış yönlendirilmiş bir pazarlama yaklaşımı. TikTok'taki bir şeye yapılan metinlerarası göndermeyi 'anlayacaklarını' varsaymak (çok geniş olan) kitlenizi gerçekten uzaklaştırıyor. Bu 'ironinin' ters tepmesi kaçınılmazdı.

Vixen Science adlı bir başka sosyal medya kullanıcısı da şunları ekledi:

Göndermeyi anladım; yine de paylaşımın saçma olduğunu düşündüm. İhtiyacımız olan son şey ister şaka ister ciddi bir şekilde tarihin erkeklere aitmiş gibi daha fazla klişeleştirilmesi.

Ancak gönderinin komik yanını görenler de oldu.

Hari şöyle yazdı:

Sadece yaşlısın ve bir şaka seni aştığı için huysuzsun. British Museum, Alexandra Wilson'ın anlamadığı şakalar yapmaya nasıl cüret eder? British Museum'ın cezalandırılması gerek.

Bir British Museum sözcüsü The Independent'a şunları söyledi:

TikTok ve Instagram'daki bir kadın fenomenin viral videosunu kendi hesabımızda paylaştık. Bunun 'Roma İmparatorluğu' trendiyle bağlantılı eğlenceli bir şaka olması gerekiyordu. Amacımız asla bu değildi, rahatsız olan herkesten özür dileriz.

Viral TikTok akımı, İsveçli fenomen Saskia Cort'un takipçilerinden erkek partnerlerine Roma İmparatorluğu'nu düşünme sıklıklarını sormalarını istemesiyle başlamıştı.

Roma İmparatorluğu adı verilen mim, milyonlarca kişinin partnerlerinin yanıtlarına verdikleri tepkileri paylaşmasıyla popüler olmuştu.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU