Ordu, Kate Middleton'ın dönüşü konusunda geri adım attı

Ordu, Kate'in katılımını tanıtan duyuruyu kaldırdı

(Reuters)

Britanya Ordusu, internet sitesinde Galler Prensesi Kate'in haziranda yapılacak Trooping of the Colour (Britanya ve Milletler Topluluğu ordu alayları tarafından sergilenen bir askeri tören -çn.) törenine katılacağı yönündeki iddiayı kaldırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kate'in 8 Haziran'da törene katılacağına ilişkin duyurunun ordu tarafından Kensington Sarayı'na danışılmadan yapıldığı bildirildi.

Salı akşamı resmi internet sitesinde askeri gösteri için biletler satılmaya başlanmış ve Kate'in katılacağı duyurulmuştu. Detayların, bu yılki askeri törende İrlanda Muhafız Alayı'nın görev alması nedeniyle yayımlandığı anlaşılıyor. Kate geçen yıl İrlanda Muhafızları'nın fahri Albay'ı olarak görevlendirilmişti. 

Ancak Kate'in bir kraliyet etkinliğine katılacağını sadece resmi ofisi olan Kensington Sarayı duyurabilir. Katılımının onaylanması, etkinliğin vakti yaklaşana kadar beklenmiyor. 

Prenses, ameliyat sonrası halk önüne çıkmamasının yarattığı endişeler artmaya devam ederken, annesi Carole Middleton tarafından Windsor yakınlarında arabayla götürülürken görüntülenmişti.

Saray daha önce Kate'in 16 Ocak'ta açıklanmayan bir yerde geçirdiği evvelce planlanan karın ameliyatından sonra "iyi durumda" olduğunu söylemişti.

Kate, 29 Ocak'ta hastaneden ayrılmasının ardından Windsor Kalesi yakınlarındaki Adelaide Cottage'daki evinde iyileşiyor. Galler Prensesi'nin Paskalya sonrasına kadar resmi görevlerine dönmesi beklenmiyor.

Prenses'in yokluğuyla ilgili teoriler, Prens William'ın geçen yıl ocakta ölen vaftiz babası Yunanistan Kralı II. Konstantin'in anma törenine katılma planından vazgeçmesinin ardından internette yoğunlaşmıştı. William törene katılmamasını "kişisel nedene" bağlarken detay vermemişti.

Saray geçen hafta bir açıklama yayımlayamıştı:

Galler Prensesi'nin Paskalya sonrasında toplum önüne çıkacağı ve Kensington Sarayı'nın sadece önemli bir gelişme olduğunda bilgi vereceği konusunda en başından beri çok nettik.

Ordunun resmi internet sitesi de Kral III. Charles'ın Doğum Günü Geçit Töreni diye de bilinen 15 Haziran'daki etkinliğe katılacak birlikleri denetleyeceğini iddia etti. Ancak Buckingham Sarayı'ndan hâlâ resmi bir onay gelmedi. 

Kral kanser tedavisi gördüğü için halka açık tüm etkinliklerini iptal etti. Salı günü erken saatlerde Buckingham Sarayı'nda Maliye Bakanı Jeremy Hunt'la ön bütçe görüşmesi sırasında görüntülenmişti. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU