Eski Twitter yöneticileri, Elon Musk'a 128 milyon dolarlık dava açtı

Dava, borçların ödenmemesinin Musk'ın davranış örüntüsünün bir parçası olduğunu iddia ediyor

(Reuters)

X olarak yeniden markalaşan sosyal medya devi Twitter'ın eski yöneticileri, şirketin sahibi Elon Musk'a 128 milyon dolar tutarında ödenmemiş kıdem tazminatı borcu olduğu gerekçesiyle dava açıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aralarında şirketin eski patronu Parag Agrawal, mali işler müdürü Ned Segal, baş hukuk müşaviri Vijaya Gadde ve genel danışmanı Sean Edgett'in de bulunduğu Twitter'ın eski yöneticileri, Musk'ın sosyal medya şirketinin başına geçmesiyle birlikte "sebepsiz yere kovulduklarını" iddia etti.

4 eski yönetici, Musk'ın 44 milyar dolarlık anlaşmayı tamamlayıp 2022'de Twitter'ı devralmasının ardından şirkette yaşanan toplu işten çıkarma sırasında kovulmuştu.

Davacılar, istifa edip tazminatlarını almadan önce Musk'ın sahte "sebep" üreterek işten çıkarmak ve kıdem tazminatlarını ödememek için plan yaptığını ileri sürdü.

X'e karşı açılan en az 30'uncu dava olan bu son davada, eski yöneticilere "ağır ihmal ve kasıtlı suiistimal" nedeniyle işten çıkarıldıklarının söylendiğini ancak "bu iddiayı destekleyecek tek bir maddi unsurun bile örnek gösterilmediği" iddia ediliyor.

Eski yöneticiler, pazartesi günü ABD'nin Kaliforniya eyaletinde açtıkları davada, "Musk davacıların kıdem tazminatlarını ödemek istemediğine karar verdiği için onları sebepsiz yere öylece işten çıkardı ardından sahte bir sebep uydurdu ve kararını onaylaması için çeşitli şirketlerindeki çalışanları görevlendirdi" iddiasını ileri sürdü.

Davada, "Musk'ın kontrolü altında Twitter; çalışanlarını, ev sahiplerini, satıcıları ve diğerlerini zor durumda bırakan bir kanun kaçağı haline geldi" diye iddiada bulundu.

Musk borçlarını ödemiyor, kuralların kendisi için geçerli olmadığına inanıyor ve servetiyle gücünü kendisiyle aynı fikirde olmayan herkesi hor görmek için kullanıyor.

Twitter'ın eski yöneticilerine göre Musk'ın ödeme yapmayı reddetmesi, "Twitter'ın eski çalışanlarına hakları olan sosyal hakları ve diğer tazminatları ödemeyi reddetme konusundaki daha geniş bir davranış örüntüsünün bir parçası".

Musk dava hakkında hâlâ bir açıklama yapmadı ve X, The Independent'ın yorum talebine henüz yanıt vermedi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU