Rusya'da Volga nehri üzerindeki demiryolu köprüsünde patlama

Rus Demiryolları'nın "yasadışı müdahale" diye tanımladığı olaya patlayıcı cihaz yol açtı

3 Mart 2024'te Ukrayna askerleri Donetsk bölgesindeki Bahmut yakınlarındaki cephede Rus mevzilerine havan topu ateşliyor (AP)

RIA haber ajansının acil servislere dayandırdığı habere göre, Rusya'nın Samara kenti yakınlarındaki Volga nehri üzerindeki bir demiryolu köprüsü pazartesi günü meydana gelen bir patlama sonucu hasar gördü.

Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirilirken, yetkililer köprü üzerindeki demiryolu trafiğini askıya aldı. Rusya'nın güneybatısında yer alan Samara bölgesi ülkenin ağır sanayi merkezlerinden biri.

Tass'ın haberine göre, Rus Demiryolları tarafından "yasadışı müdahale" diye tanımlanan olaya patlayıcı bir cihaz yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya son aylarda sanayi ve lojistik altyapısına yönelik bir dizi saldırı gerçekleştirildiğini bildiriyor ve bu saldırılardan Ukrayna'yı sorumlu tutuyor.

Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova'nın 2014'te Kiev'den yasadışı bir şekilde ilhak ettiği Kırım yarımadası üzerinde 38 Ukrayna drone'una müdahale ettiğini açıklamıştı. Kırım'ı Rusya topraklarına bağlayan bir köprü erken saatlerde yaklaşık iki saat süreyle trafiğe kapatılmıştı.

Öte yandan, pazar günü Ukrayna'nın güneyindeki liman kenti Odessa'da Rus drone saldırısında ölenlerin sayısı, yetkililerin enkazdan iki çocuk ve genç bir annenin cesetlerini çıkarmasıyla 11'e yükseldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, cumartesi günü yaşanan ölümcül saldırının ardından Batılı müttefiklerine Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmeleri çağrısında bulundu.

Çin ve Rus devlet medyasının bildirdiğine göre, Çin'in Ukrayna özel temsilcisi cumartesi günü Brüksel, Polonya, Almanya ve Fransa'yı da kapsayacak Avrupa gezisinin ilk ayağında Moskova'da üst düzey Rus diplomatlarla görüşmelerde bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından pazar günü yapılan açıklamada özel temsilci Li Hui ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Galuzin'in Ukrayna'daki çatışmaları sona erdirmenin tek yolunun müzakereler olduğu konusunda mutabık kaldıkları belirtildi.

Ajanslardan da yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU