Halbusi, Sunni rakiplerini Irak Meclis Başkanlığı için rüşvet vermekle suçladı

Kasım ayında resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla görevden alınan Halbusi Sünni muhaliflerini hedef aldı

Irak Parlamentosu web sitesinde 28 Şubat’taki parlamento oturumundan yayınlanan bir fotoğraf

Eski Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi liderliğindeki Tekaddum Partisi, dün yargıya, Başbakana ve diğer denetim organlarına, ‘siyasi sürece zarar veren alım-satım ihalelerini’ durdurma, ülkeye yakışmayan bu davranışlara sessiz kalmama ve üst düzey soruşturma başlatma çağrısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kasım ayında resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla görevden alınan Halbusi bu ifadeleriyle, boş kalan Temsilciler Meclisi Başkanlığı pozisyonunu ele geçirmek isteyen, Sünni muhaliflerini hedef aldı.

Halbusi ve partisi, diğer Sünni güçlerden muhalifleri, meclis başkanlığını kazanmaya yetecek Sünni parlamento çoğunluğunu elde etmek amacıyla, partiden milletvekilleri ve parlamentodaki bloğu ondan ayrılıp, diğer rakip blok ve partilere gitmeye ikna etmek için rüşvet vermekle suçluyor.

Şarku’l Avsat’a konuşan, Halbusi’nin partisinden bir kaynak, “Rakip Sünni güçler, Halbusi’yi yok etme ve Tekaddum’un Bağdat’ta önemli bir konum elde etmesini engelleme planını sürdürmek isteyen bazı Şii (Koordinasyon Çerçevesi) güçlere güveniyor” dedi.

Öte yandan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) milletvekili seçimlerinin bir kez daha ertelenerek, 10 Haziran’da yapılmasına karar verildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU