Singapur'un Taylor Swift konserlerini "kapatması" Asya'da krize neden oldu

"Güneydoğu Asya'da düşmanlık yarattı"

2006'da ilk albümü Taylor Swift'i çıkaran pop yıldızının 12 Grammy ödülü var (AFP)

Singapur yönetiminin, Güneydoğu Asya ülkeleri arasında sadece kendi topraklarında konser vermesi için Taylor Swift'e yaklaşık 18 milyon dolar ödediği iddiası tartışma yarattı.

Yerel basında çıkan haberlere göre hükümet, dünyaca ünlü pop yıldızının Eras turnesinin Güneydoğu Asya ayağında 6 gün boyunca sadece Singapur'da sahneye çıkması için Swift'e en az 18 milyon dolar ödeme yaptı.

Diğer yandan Singapur Kültür Bakanı Edwin Tong, devlete ait haber sitesi CNA'ya dün yaptığı açıklamada rakamın "öne sürülen kadar yüksek olmadığını" savunurken, sanatçıya ne kadar para ödendiğini söylemedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kültür Bakanlığı Sözcüsü Calida Soh da ödeme yapıldığını doğrularken rakam paylaşamayacağını belirtti.

Birleşik Krallık'ın kamu yayıncısı BBC ve ABD'nin tanınmış gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), Singapur'un bu hamlesinin bölgedeki ülkeler arasında "düşmanlık yarattığını" yazdı. 

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, 20 Şubat'taki açıklamasında, Singapur hükümetinin sadece ülkede sahneye çıkması için konser başına Swift'e 2 ila 3 milyon dolar ödediğini ileri sürmüştü. Tayland lideri, bu yaklaşık rakamla ilgili bilgileri konseri düzenleyen AEG şirketinden aldığını söylemişti.

Filipinli parlamenter Joey Salceda da perşembe günkü açıklamasında "Ülkelerimiz iyi dost. Dolayısıyla bu tür hareketler bizi üzüyor" dedi. Salceda, ayrıca Filipin Dışişleri Bakanlığı'ndan Swift'le yapılan anlaşmaya ilişkin detayları açıklaması için Singapur yönetimine baskı uygulamasını istedi. 

WSJ'nin haberinde 2-3-4 ve 7-8-9 Mart'ta düzenlenecek konserler için en az 300 bin bilet satıldığı, bunların çoğunun yabancılar tarafından alındığı aktarıldı. 

Singapur'daki 5 yıldızlı Marina Bay Sands adlı otelin konsere özel VIP paketlerinin fiyatlarıysa yaklaşık 40 bin dolar. Son dakika biletleriyse konser başına 300 dolar ila 8 bin dolar civarında.

34 yaşındaki pop yıldızının Asya'daki bir önceki durağı Japonya olmuştu. Swift, başkent Tokyo'da 7-10 Şubat'ta 4 konser vermişti.


Independent Türkçe, BBC, CNA, Wall Street Journal

DAHA FAZLA HABER OKU