Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Bir yanlışlık oldu bu görevi aldı, beş yıl boşa geçti

“Algı ve sosyal medya belediyeciliği yakında zamanda sona erecektir”

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

“İstanbul'un ihtiyaçları gözetilerek âtıl vaziyette duran 8.3 kilometrelik bu hattı modernize etmeye karar verdik” diyen Erdoğan, “Hattın üzerindeki gerekli iyileştirme ve değişimleri yaparak İstanbul'a kazandırmayı amaçladık. Hem demiryolu hem de yaya odaklı çevreci projeyi İstanbullu kardeşlerimizin istifadesine sunmak istedik” dedi.

İmamoğlu’na eleştiri

"İşte beş yıl boşa geçti. Niye bir şey yapılmadı? Yapamazlar yapmazlar, bunların böyle bir derdi yok” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

İşte Sirkeci'den geldiğimiz noktaya kadar bütün binalar yıkık dökük surlar yıkık dökük. Bunları da inşallah biz yapacağız. 30 sene önce İBB Başkanı olarak devraldığımız sorumluluğu taşımayı sürdürdük. Gençler bilmeyebilir. Anne babalar bilir. Şöyle bir hafıza kaydımızı tazeleyelim. 94'te göreve geldiğimizde İstanbul neydi çöp çukur çamur. Kim vardı iktidarda? CHP. Yani şu andakinin büyükleri. İstanbul bize niye devredildi, bu pisliklerden kurtulmak için. Rahmetli Kadir Bey, İstanbul'a yeni bir çehre verdi. İstanbul yeniden ayağa kalktı. Bizim devrettiğimiz o miras Kadir Bey'le ta bu şahsa kadar geldi. Bu şahıs nasıl olduysa bu görevi aldı. İstanbul yine çöp çukur çamur oldu mu? Oldu. “Yeniden İstanbul” diyoruz. Durmak yok yola devam. Bunda kararlı mıyız?

"Sultan Fatih'in emaneti olan İstanbul, aşkımız, sevdamız, ilk ve son göz ağrımızdır"

"Her beşer gibi bizim de eksiklerimiz olmuş olabilir" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Ancak Türkiye ve Türk milletinin esenliği ve huzuru için verdiğimiz hasbi mücadelenin şahidi bu ülkenin tamamıdır. Şimdiye kadar şerefle taşıdığımız emaneti aydınlık yarınlarımızın Teknofest gençliğine gururla teslim edeceğiz. Tıpkı ecdat gibi şükranla yad edilecek güzel bir miras bırakabiliyorsak ne mutlu bize. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halka hizmet, hakka hizmettir düsturuyla gönüller kazanmak için koşmaya koşturmaya devam edeceğiz. Sultan Fatih'in emaneti olan İstanbul, aşkımız, sevdamız, ilk ve son göz ağrımızdır. Hangi görevde olursak olalım İstanbul'dan hiçbir zaman kopmadık. Bugün de İstanbullu olarak tüm dünyanın göz bebeği olan bu şehrin meselelerini takip ediyor, İstanbul'u garip bırakmamak için çalışıyoruz. İstanbul'a hizmet sorumluluğu yarı zamanlı yapılacak bir iş değildir. İstanbul'a emanet olarak değil de nimet olarak bakanlar ihmalkarlıklarıyla bu güzel şehrin bitkisel hayata girmesine sebep oldu. Trafik sorunu. Ulaşım sorunu ne durumda görüyorsunuz değil mi? Attığı adım var mı? Toplu taşımacılıkta her taraf rezillik. Bu noktalarda ne yaparız ederiz de bu işi çözeriz böyle bir dert yok. Metrobüsler yok. 2019'da yüzde 47 olan trafik yoğunluğu bugün yüzde 64'e yükseldi. İstanbul halkı ailesiyle birlikte geçirmesi gereken zamanı trafikte bekleyerek boşa harcıyor.

Uğraştıran değil, ulaştıran İstanbul parolasıyla yeni hatları, ulaştırma projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. Murat Kurum kardeşimizin şehrin emanetini almasıyla birlikte projelerimiz hızlanacaktır. İstanbul'da bulunan zat veya zevat böyle bir imkana sahip mi? Değil. 31 Mart'tan itibaren Murat Kurum kardeşimizle birlikte Cumhur İttifakı Ankara'da el ele verdiğimiz zaman herhangi bir sarkma söz konusu olmayacak ve yola emin adımlarla yürüyeceğiz. Kaldığımız yerden yeniden bismillah diyerek işe koyulacak fetret devrini sona erdireceğiz.

"Algı ve sosyal medya belediyeciliği yakında zamanda sona erecektir"

Erdoğan konuşmasında İstanbul’da yapacakları projelerden bahsederek, “Kentsel dönüşüm başta olmak üzere çevre ve şehircilikte hayata geçireceğimiz projelerle inşallah daha da güzelleştireceğiz. Deprem gelmeden önce İstanbul'un yapı stokunu yenileyeceğiz. Aralık ayının son haftasında yüzyılın dönüşümü İstanbul'u paylaşmıştık. Hibe haricinde kiracılara 100 bin lira tahliye desteği sağlıyoruz. Toplam hibe miktarımız 800 bin liraya ulaşıyor. Yalancının mumu yatsıya kadar yanarsa algı ve sosyal medya belediyeciliği yakın zamanda sona erecektir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Korsan siyaset yapmaya kalkana da eyvallah etmeyiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 'Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Parti mensuplarına seslenen Erdoğan, “Ülkemizin önemli bir seçim öncesi buraya gelişimiz sıradan bir parti programı olmanın ötesinde anlama sahiptir. Biz sadece AK Parti'ye 18. seçimini kazandırmak, Cumhur'u bir kez daha zafere ulaştırmak için çalışmıyoruz. Türkiye'nin ikinci asrının yol haritasını da oluşturuyoruz. İl, ilçe, mahalle, köy teşkilatlarımızla, kadrolarımızla bu şuur içinde çalışmalarımızı yürütmeliyiz” dedi ve şöyle devam etti:

Asıl işlerimiz yeni başlıyor, Türkiye yüzyılı yeni başlıyor. Tek parti faşizminin, darbelerin, koalisyonların, zulümlerin Türkiye'sini bir daha geri gelmemek üzere tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz. Devir Türkiye Yüzyılı devridir. Türkiye Yüzyıl'ının ayak sesleri gümbür gümbür geliyor. Eski Türkiye hevesinde olanların yüreğine her seçimde bir acaba geliyor ama sonuçları alınca yerlerine iniyorlar. İstiyorlar ki önce belediye seçimlerini ele geçirip ardından ülkeyi kaosa sürükleyip merkezi yönetime göz diksinler. Sanmayın ki belediyeleri hizmet için istiyorlar. Dertleri belediyeler üzerinden elde edecekleri rantı kirli ittifak ortakları ile yağmalamak.

“Sirk cambazlarına prim vermeyin”

“Milleti kandırmaya çalışanlar yine meydanlara çıkmış görünüyor” diyen Erdoğan, “Türkiye özgür ve demokratik bir ülkedir. İsteyenin istediği partide siyaset yapma hakkı vardır. Yolunu ayırıp başka partiye gidenlerin yeri artık oradır. Ben seçimi kazanırsam yine AK Parti'de olacağım diyen sirk cambazlarına pirim vermeyin. Ben şimdi buradan aday oldum ama seçimden sonra yine AK Parti'ye gideceğim diyen sirk cambazlarına da aldanmayın” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

Geçmişte AK Parti'de bulunup hangi sebeple olursa olsun başka partiye gidenler için de aynısı geçerlidir. AK Parti şahısların değil bir davanın, bir ülkünün, hizmet uğruna adanmışlığın partisidir. Kim bu kadim davaya hizmet ediyorsa başımızın üstünde yeri vardır. Korsan siyaset yapmaya kalkana da eyvallah etmeyiz. Partimizde görevler bayrak yarışındaki etaplar gibidir. 3 dönem kuralı başta olmak üzere parti ilkelerini bu sebeple getirdik. Genel başkan olarak tasarruf yetkilerim var o ayrı ama istediğimiz zaman istediğimiz şekilde har vurup harman savurmak yok. Geçmişte görev alanların yeniden göre varmalarının önünde mani bulunmuyor. Geçmişte benzer görev yapan arkadaşlarımıza yeniden sorumluluk tevdi ettiğimiz pek çok örnek var. Türk siyasetine getirdiğimiz en büyük yenilik kendine başka yol çizenlere biz sadece üzülür, yolun açık olsun deriz. 

Erdoğan, Bahçeli’nin kendisine gönderdiği doğum günü hediyesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK toplantısı için geldiği AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kendisine gönderdiği doğum günü hediyesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Öncelikle Devlet Bey her zamanki o nezaketini, kibarlığını bir defa daha gösterdi. Zengin bir nezaket. Devlet Bey yaşım miktarınca gül gönderdi. Kendine has estetiği içinde olan bir kalem gönderildiğini söylediler. Bu süreci en güzel şekilde dayanışma içinde devam ettireceğiz” dedi.

Yeniden Refah açıklaması

Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçim kararı ile ilgili soruya yanıt veren Erdoğan, “Yeniden Refah'ın tavrını biliyorsunuz. Cumhur ittifakı ile birlik içinde değiller, birçok yerde ya bizden ayrılmış olanları aday olarak çıkardılar. Genel seçimdeki tavrından kopmuş vaziyetteler” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU