Senor Buscador, 2024 Suudi Arabistan Kupası’nı kazandı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, binicilik yarışında kazananların ödüllerini verdi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Senor Buscador atının sahibine 2024 Suudi Arabistan Kupası’nı verdi/ Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Kral Selman bin Abdulaziz adına Veliaht Prens ve Başbakan Muhammed bin Selman, Senor Buscador adlı atın sahibi Suudi Şeref el-Hariri’yi, El-Cenadiriyye’de Kral Abdulaziz Meydanı’nın ev sahipliği yaptığı binicilik gecesinde dokuzuncu ‘ana’ turu kazandıktan sonra 2024 Suudi Arabistan Kupası ile ödüllendirdi.

Dünyada bu spor alanında yapılan en büyük etkinlik olan Suudi Arabistan Kupası, seçkin uluslararası atları, eğitmenleri ve binicileri cezbediyor. Toplam 37,6 milyon dolar tutarında ciddi bir para ödülü dağıtılıyor. İki akşam (cumartesi ve pazar) düzenlenen ve 17 turu kapsayan yarış, ödülü 20 milyon dolar olan Suudi Arabistan Kupası turuyla sona eriyor. Bu yıl beşincisi yapılan 2024 Suudi Arabistan Kupası’nda yarışlara katılan at sayısı 244’e ulaşarak turnuva tarihinde bir rekor kırıldı. Smith, Magler ve Westerberg’in sahibi olduğu “Tower of London” isimli at, çim zeminde 3000 metre mesafeyle sekizinci ayak olan Kızıldeniz Kupası turunda birinci oldu. Bu birincilik için 1,5 milyon dolar para ödülü verildi. Manchester United’ın eski teknik direktörü Alex Ferguson’un atı Spirit Dancer da NEOM Cup’ın yedinci ayağında birinciliği kazandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU