İmamoğlu'ndan Tansu Çiller çıkışı: 13 bin metrekarelik arazisine ballı börek bir imar çıkarttığı için AK Parti'yi destekliyor

"Tansu Çiller Destek vereceği yeri biliyor. O rant kazanmasına sebep olmuş, ben de milletime rant kazanmak için çalışıyorum."

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy Halk Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında AK Parti dönemi İBB yönetimini eleştiren İmamoğlu "Bunların beceremediği israfa son verdik ve bu şehre hizmeti getirdik" dedi.

"Kutuplaştırma siyasetine" dikkat çeken İmamoğlu "Şehrimizin her ilçesini eşit tuttuk, onların kutuplaştırdığı gibi yapmadık, yapmayız. Bizim terbiyemiz, bizim ahlakımız nedir biliyor musunuz; insanı insan olduğu için severiz; oyuna, partisine bakmayız. Biz bu şehre eşitlik duygusunu getirdik" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu şöyle devam etti:

Üniversite öğrencilerine yurt açtık ya, bizden önce yurt 0'dı. Kreş 0'dı, şimdi 100 tane var. Onlar bir tane torpilliye 200 bin burs dolar verebiliyordu. Biz ne yapıyoruz? Sadece bu sene 100 bin gencimize 7 bin 500 lira burs veriyoruz. Bir torpilli nerede, 100 bin genç nerede? Seneye 15 bin lira burs vereceğiz.

"Bunlar ekonomiyi sefil ettiler, rezil ettiler"

Ekonomide yaşanan kriz de İmamoğlu'nun gündemindeydi. İBB Başkanı, "Bunlar ekonomiyi sefil ettiler, ekonomiyi rezil ettiler. Dünyanın en değersiz, üç haneli enflasyon sadece bizim ülkemizde var. Ne oldu? Eve giren para azaldı, bir anne-para çocuğuna süt alamaz oldu. Ben göğsümü gere gere, yüzbinlerce çocuğumuza 25 bin litre sütü dağıtmaktan onur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"Tansu Çiller 13 bin metrekarelik araziye ısrarla imar çıkarttı, biz ısrarla dava açtık ve iptal ettik"

Eski Başbakan Tansu Çiller'in Murat Kurum'u desteklediği açıklamasını da değinen İmamoğlu şunları kaydetti:

Kendisi perişan etmekte maharetlidir. Aynı bugünkü gibi üç haneli enflasyonları, yüksek faizleri bize 90'lı yılların ortasında yaşatmış birisidir. Hanımefendi 'Desteğim sayın Kurum'a demiş. Kentsel dönüşümü çözermiş! Onun niçin desteklediğini ben biliyorum. Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için destekliyor.

Sarıyer'de şahsına ait 13 bin metrekarelik araziye ısrarla imar çıkarttı, biz ısrarla dava açtık ve iptal ettik. Bana niye destek versin! Destek vereceği yeri biliyor. O rant kazanmasına sebep olmuş, ben de milletime rant kazanmak için çalışıyorum. Aradaki fark bu.

Rakibi Murat Kurum'un Kanal İstanbul'a ilişkin açıklamalarını da değerlendiren İmamoğlu "Kanal İstanbul'u soruyorlardı, ne diyorlardı hatırlayın. 'Ya-pa-ca-ğız' diyorlardı. Şimdi 16 milyondan oy alacaklar ya ağızlarına almıyorlar. Ya nasıl maharetliler, ben utanırım, bunların yüzü de kızarmıyor" diye konuştu.

Tansu Çiller ne demişti?

Eski Başbakan Tansu Çiller, dün yaptığı açıklamada yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'u destekleyeceğini duyurmuştu.

Kurum'un programına katılan Çiller, "İstanbul’un aradığı heyecanla geliyor. Değindiği en önemli konu depremdi" diye konuşmuştu. 

Sancaktepe'den Kurum'a yanıt: İşine bak

Günün diğer yarısında CHP’nin Belediye Başkan Adayı Alper Yeğin ile birlikte Sancaktepe’de halk buluşması gerçekleştiren İmamoğlu, Kurum'a sert yanıtlar verdiği bir konuşma yaptı."Kandil uzlaşısının adayı İmamoğlu’dur" sözlerine yanıt veren Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

2019’daki rakibim Binali Yıldırım’dan daha memnundum. Şimdiki rakibim biraz sıkıntı çekecek dedim ama daha ilk günlerde bile su kaynattı. Çünkü şimdiden bir takım iftiralar uydurmaya başlamış. Hemen bunlar sıkışınca ne yapıyorlar? Herkesin, milli duygularını sorgulamaya çalışıyorlar. Bir de bazen utanmadan inancını sorgulamaya çalışıyorlar. Ben hep ne diyorum biliyor musunuz? Ben Türkiye Cumhuriyeti'nde 86 milyon vatandaşımın içinden bir Allah'ın kulunun inancını da sorgulama hakkım yok. Milli duygularını da sorgulama hakkım yok benim. Benim; vatanıma, milletime, bayrağıma, atama, dedeme, nineme, Atatürk'üme olan tutkumu sorgulayacak adam anasının karnından doğmadı. İşine bak sen. Onun için su kaynattı. Bunlar daha azıtacaklar, biliyorum. Önden bunu söyleyelim de herkes haddini bilecek. İnanç Allah'la kul arasında. Kimse kimsenin inancını ölçemez. Ben bir tek Yaradan'a sığınır bir tek Yaradan'dan korkarım. Allah'ın kulundan korkmam. Benim inancımı sorgulayacak, benim inancımı yorumlayacak Allah’ın kulu anasının karnından doğmadı kardeşim. İşine baksın. Bu kötü sözlere inanmayın,  muhatap olmayın. O kötü sözlerle ilgilenmeyin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU