DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: AKP Kars'ta belediyeyi MHP'ye bıraktı, bunlara oy değil selam bile vermemek gerekiyor

Hatimoğulları, Kars'ta partisinin il başkanlığı binası önünde yaptığı konuşmada, partililerin adaylarına sahip çıkması gerektiğini belirterek, çalmadık kapı bırakmayacaklarını söyledi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Kars'ın tarihine en iyi şekilde sahip çıkacağız." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kars'a yoksulluğu uygun gördüler"

Hatimoğulları sözlerini şöyle sürdürdü:

Kars’ta AKP iktidarı belediyeyi küçük ortağı olan MHP’ye bıraktı. Öyle bir anlaşma yaptılar. Bakın küçük ortak büyük ortakla birlikte el ele vererek, bütün halklara düşmanlık yapıyorlar. Dün Dünya Anadil Günü'ydü. Meclis'te milletvekillerimiz kendi anadilleriyle selamla yaparken MHP Meclis Başkanvekili Kürtçe, Arapça, Ermenice, Süryanice konuşulduğunda, mikrofunu kapattı. İşte bunlar halklara bu kadar düşman. İşte bunlar dillere bu kadar düşman. Bunlara değil oy vermek selam bile vermemek gerekiyor. Kars bunu çok iyi biliyor, Kars bunu başaracak.

AKP iktidarı gittiği her yerde diyor ki 'biz ekonomiyi uçurduk, yoksul kalmadı bu ülkede.' Ama hiçbir adayı kolay kolay bir pazar yerini, bir esnafı gezemiyor. Çünkü protestolarla karşılaşıyorlar. Sadece daha önce örgütledikleri, ‘bizim adaylarımız gelecek sakın ha sakın yoksulluktan bahsetmeyin’ diye telkinde bulundukları esnafları ziyaret edebiliyorlar. Oysa gittikleri her yerde halkın ne kadar açlıkla karşı karşıya kaldığını gayet iyi biliyorlar. Bugün sarayda oturanlar ekmeğin fiyatını bilmiyor. Onlar ekonomiyi uçurdu, ama uçurumdan aşağıya uçurdu. Kars’ın en temel geçimi hayvancılık ve tarım üzerine dayalıdır. Burada hayvancılığa doğru düzgün bir teşvik yok. Biz Kars, Ardahan, Iğdır bölgesinde çalışmalarımızı yürütürken esnaftan gelen en büyük eleştiri, yem fiyatlarının yüksek olması, mazot fiyatlarının yüksekliğidir. İşte bunlar Kars’a bunu uygun gördüler. Açlığı, yoksulluğu uygun gördüler. 

"Kars'ın tarihine sahip çıkacağız"

Projelerini anlatan Hatimoğulları, "Belediye ekibimiz öyle mükemmel bir çalışma yaratacak ki buranın ekonomisinin kalkınması için yatırımların yapılması sağlanacak, kooperatifleşme sistemini en güçlü şekilde yerine getirecekler. Hiçbir mahallemizde kültür sanat merkezi, gençlik merkezi, kadın merkezleri ve taziye evleri eksik kalmayacak. Kars turizm kentidir ama tanıtımı yapılmamıştı. Kars'ın tanıtımını bir kültür turizmine açacak şekilde yaparsak inanın şehirdeki esnafın geliri 2-3'e katlayacaktır." diye konuştu.

Partisinde bütün farklı hakların ve inançların bir arada siyaset yaptığını anlatan Hatimoğulları, "Sizlere söz veriyorum, bizler belediyecilik anlayışımızla kendimize de kentimize de sahip çıkacağız. Kars'ın tarihine en iyi şekilde sahip çıkacağız. Bizler belediyelerimizi geri alacağız, halkımızla birlikte belediyemize dört elle, sımsıkı sarılacağız." dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU