Suudi Arabistan ve Mısır, İsrail'in Refah operasyonuna reddettiklerini açıkladı

Suudi Arabistan ve Mısır dışişleri bakanları, Filistinlileri yerinden etmeye yönelik girişimleri kesin olarak reddettiklerini açıkladılar

Prens Faysal bin Farhan ve Samih Şükri, G20 ülkeleri dışişleri bakanları toplantısının oturum aralarında bir araya geldi / Fotoğraf: Suudi Dışişleri Bakanlığı

Suudi Arabistan ve Mısır, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrine yönelik herhangi bir askeri operasyonunu ve Filistinlileri topraklarından zorla çıkarmaya yönelik girişimlerini kesin olarak reddettiklerini vurguladılar.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ve Suudi mevkidaşı Prens Faysal bin Ferhan, bugün (Perşembe) İsrail'in Refah şehrine yönelik herhangi bir askeri operasyonunu ve Filistinlilere yönelik zorla yerinden etme girişimlerini kategorik olarak reddettiklerini ifade ettiler.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, iki bakanın Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 dışişleri bakanları toplantılarına katılımı sırasında Gazze'deki İsrail savaşında yaşanan gelişmeleri ele aldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mısır Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, Şükri'nin Suudi mevkidaşı ile Gazze'deki krizi azaltmak için Arap Grubu çerçevesinde ve çok taraflı eylem düzeyinde yapılabilecekleri görüştüğü belirtildi. Bakanlığın açıklamasında ayrıca Gazze Şeridi'ne yönelik savaşı durdurmak ve derhal ateşkes sağlamak için uluslararası tarafların taşıdığı hukuki ve insani sorumluluğa işaret edildi.

Mısır Dışişleri Bakanı ayrıca "Güvenlik Konseyi'nin dün yapılan oturumunda, Amerikan vetosu nedeniyle ateşkes kararı çıkarmakta defalarca başarısız olmasını" da kınadı. Şükri, karar çıkarmadaki başarısızlığın "uluslararası sistemin çalışma kuralları ve mekanizmalarının uygulanabilirliği ile güvenilirliği hakkında soru işaretleri meydana getirdiğini" vurguladı.

Açıklamaya göre Mısır Dışişleri Bakanı ve Suudi mevkidaşı, "Kızıldeniz'de seyir güvenliğine yönelik tehditler de dahil olmak üzere, Gazze'deki durumun arka planında bölgede artan gerilimleri" görüştü.

İki bakan, sakin çabaları desteklemek ve bölgedeki çatışmanın yayılmasını önlemek için çeşitli taraflarla temasların devam ettiğini vurguladı ve Gazze'deki krizi sınırlamak ve yansımalarını kontrol altına almak için koordinasyonu sürdürme konusunda mutabakata vardı.

İki bakan, bölgede durumun sakinleştirilmesi ve çatışmanın yayılmasının önlenmesine yönelik çabalara destek olmak için taraflarla temasların devam ettiğini vurguladı ve Gazze'deki krizi azaltmak ve etkilerini kontrol altına almak için koordinasyonu sürdürme konusunda mutabakata vardı.

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU