Netanyahu: İsrail vatandaşları varlığımızı tehlikeye atacak bir Filistin devletinin kurulmasını onlarca yıldır engelleyen kişinin ben olduğumu biliyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, “bize bir Filistin devleti dayatmayı amaçlayan uluslararası çabalara karşı, İsrail içinde bir anlaşmanın var olduğunu tüm dünyaya gösterecektir” dedi

Fotoğraf: AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kabine tarafından onaylanan, uluslararası toplumun Filistin devletini tek taraflı olarak tanıması reddeden yasayı Knesset’e sunacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netanyahu, konuya ilişkin dün geç saatlerde yaptığı açıklamada, “İsrail, son günlerde İsrail devletinin varlığını tehlikeye atacak tek taraflı bir Filistin devletinin kurulmasını dayatmayı amaçlayan yeni bir baskı türüyle karşı karşıya” dedi.

Söz konusu yasanın Bakanlar Kurulu’nda oybirliğiyle onaylanmasının ardından Knesset’te geniş bir destek alacağından emin olduklarını dile getiren Netanyahu, “Bu, bize bir Filistin devleti dayatmayı amaçlayan uluslararası çabalara karşı, İsrail içinde bir anlaşmanın var olduğunu tüm dünyaya gösterecektir” diye konuştu.

İsrail Başbakanı, açıklamasını şöyle sürdürdü;

Tüm İsrail vatandaşları, varlığımızı tehlikeye atacak bir Filistin devletinin kurulmasını onlarca yıldır engelleyen kişinin ben olduğumu biliyor. Benim tutumum netti ve 7 Ekim’deki korkunç katliamdan sonra daha güçlendi.

Netanyahu, “Kalıcı bir çözüm olsa da olmasa da İsrail Ürdün’ün batısındaki tüm bölge üzerinde tam güvenlik kontrolünü sürdürecek. Bu elbette Yahudiye, Samiriye (Batı Şeria) ve Gazze Şeridi’ni de içeriyor” diye ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU