Gişedeki fiyasko yeni süper kahraman serisi planlarını bozdu

"10 yıl başka bir Madame Web filmi görmeyeceğiz"

Dakota Johnson, filme adını veren başrolü oynamak üzere imza atmasından sonra Madame Web'in "radikal değişiklikler" geçirdiğini söylemişti (Sony)

Fragmanlar endişe vericiydi, ön bilet satışlarıysa fazlasıyla sönük. Derken geçen hafta Madame Web'le ilgili eleştiriler yayımlandı ve bu yorumlar en derin yarayı açtı. 

Sony'nin Örümcek Adam (Spider-Man) spinoff'u, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da, neredeyse son 10 yılın en düşük puanını aldı: 100 üzerinden sadece 12.

İzleyiciler sinema biletlerini iade ediyor

ABD'nin büyük sinema zincirlerinden birinin yetkilileri, sinemaseverlerin önceden aldıkları biletleri iade etmeye geldiklerini ve satışların da gözle görülür derecede düştüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Madame Web'in açılışı, Marvel karakterine dayanan bir film için Hollywood tarihinin en düşük başlangıçlarından biri oldu.

Film, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde hafta ortasında gösterime girmesinden pazartesiye kadar geçen ilk 6 günde 26,2 milyon dolar hasılat elde edebildi. 

Eleştirmenlere göre DC ve bir zamanlar durdurulamaz olan Marvel gibi Sony de çizgi roman filmlerini nasıl çektiğini yeniden değerlendirmek zorunda.

Sony'nin bir önceki Örümcek Adam evreni filmi Morbius da çok kötü karşılanarak fiyaskoyla sonuçlanmış olsa da 2022 tarihli yapım dünya çapında 170 milyon dolar kazanmayı başarmıştı.

Sinema yazarlarına göre Madame Web için böyle bir umut da yok. 

Sony'nin Örümcek serisi iptal   

Ayrıca, filmin çöküşü sadece bu yapımı değil, Sony'nin başrolünde Dakota Johnson'ın yer alacağı yeni bir seriyi de etkiliyor.

Süper kahraman filmi, Isabela Merced, Celeste O'Connor ve Sydney Sweeney tarafından canlandırılan üç yardımcı karakteri izleyiciyle tanıştırıyor. 
 


Film, bu üçlünün Dakota Johnson'ın canlandırdığı Cassie Webb'in rehberliğinde bir Örümcek Kadınlar ekibine dönüşebileceği bir gelecek kurguluyordu. Artık böyle bir şey olmayacak.

Sektörün deneyimli isimlerinden biri, "10 yıldan fazla bir süre başka bir Madame Web filmi göremeyeceğiz" diyerek ekledi: 

Başarısız oldu. Sony farklı türde bir süper kahraman filmi yapmaya çalışmıştı.

Bazıları, Madame Web'in kült bir klasik olarak yayın platformlarında hayat bulabileceğini iddia ediyor ancak bunu söylemek için henüz çok erken.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU