Yeni Örümcek Adam filminden tatsız rekor

Eleştirmenler "Çernobil düzeyinde gerçek bir felaket" yorumunu yapmıştı

80 milyon dolarlık bütçeyle çekilen filmde Sydney Sweeney, Isabela Merced ve Emma Roberts da rol alıyor (Sony)

Dakota Johnson'ın geleceği görebilen bir sağlık görevlisini canlandırdığı Madame Web, Sony Örümcek Adam Evreni'nde tatsız bir rekor kırdı. 

Marvel Sinematik Evreni'yle birbirine bağlı olan ancak büyük ölçüde kendi sürekliliğini oluşturan filmler, Örümcek Adam (Spider-Man) çizgi romanlarından çeşitli kötü adamlara odaklanıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seride 2018'in hit yapımı Venom: Zehirli Öfke (Venom) ve devam filmi Venom: Zehirli Öfke 2 (Venom: Let There Be Carnage), Jared Leto'nun başrolde olduğu Morbius ve yakında gösterime girecek olan Avcı Kraven (Kraven the Hunter) yer alıyor.

Deadline'ın aktardığına göre, Madame Web'in 6 günlük toplam 24 milyon dolar kazanması bekleniyor. 

Bu da cuma ve pazar arasında toplamda yaklaşık 11 milyon dolar hasılat yaptığı anlamına geliyor, ki bu da tüm Sony Örümcek Adam Evreni'nin en düşük hasılatlı açılışına işaret ediyor. 

Bununla birlikte, 24 milyon dolarlık 6 günlük toplam bile serinin bir önceki dip noktası olan Morbius'ın 39 milyon dolarlık açılışının altında kalıyor.

Eleştiriler çok sert

Marvel ve Sony'nin yeni filmine gelen eleştiriler de son derece yıkıcı.

Yönetmen S.J. Clarkson'ın imzasını taşıyan ve Grinin Elli Tonu'yla (Fifty Shades of Grey) tanınan Dakota Johnson'ın başrolde olduğu filmin senaryosu Clarkson, Matt Sazama, Burk Sharpless ve Claire Parker'a ait.

Hollywood Reporter, hakkında "hayal gücünden yoksun" dediği filmi "Mekanik bir senaryo tarafından yönlendirilen yapmacık bir çaba..." diye tanımladı.

"Aciz bir fiyasko"

Daily Beast, film için son derece ağır sözler kullandı:

Yetkin bir ton ya da tutarlı bir aksiyon sekansı oluşturmaya çalışırken talihsizce daireler çizen eziyetli bir destan. Kahramanı ne kadar süper güçlere sahip olursa olsun, her yanlış adımını görmekten aciz bir fiyasko...

Daily Beast'in eleştirisi şöyle devam ediyor:

Berbat bir malzeme ve aynı derecede berbat bir yönetimle sıkışmış yetenekli kadın ve erkeklerin kötü diyaloglarıyla dolu... Sony'nin Örümcek Adam Evreni artık tamamen cansız ve yeniden canlandırılmaya ihtiyacı yok.

"Çernobil düzeyinde gerçek bir felaket"

Müzik, popüler kültür ve politikaya odaklanan köklü Amerikan dergisi Rolling Stone ise acımasız eleştirisinde şu ifadeleri kullandı:

Madame Web, başarısız tanıtım kampanyasının düşündürdüğü kadar kötü değil. Aslında çok daha kötü. İlerledikçe katlanarak daha radyoaktif hale gelen Çernobil düzeyinde gerçek bir felaket. Marvel'ın içerik çiftliğinin tozlu köşelerinden birine yapılan bu dolambaçlı yolculuk baştan sona bir çıkmaz sokak. Tek bir karar bile mantıklı görünmüyor.

"Yeni bir dip noktası"

UPI, film için "Süper kahraman fiyaskoları için yeni bir dip noktası" yorumunu yaparken Collider ekledi:

Madame Web'in senaryosu, genç kızların birbirleriyle şakalaşmalarını ya da başka herhangi bir olumlu insani duyguyu taklit etmekte zorlanıyor. Geçmişteki çizgi roman filmlerinin soluk bir taklidi.


Independent Türkçe, ScreenRant, Variety, Deadline, UPI, Rolling Stone, Daily Beast

DAHA FAZLA HABER OKU