Netflix, Oppenheimer'dan sonra izlenecek filmi gösterime soktu

Eleştirmenler övgüler yağdırıyor

Belgeselin yönetmenliğini televizyon dizileriyle tanınan BAFTA adayı sinemacı Anthony Philipson üstleniyor (Netflix)

Christopher Nolan'ın Oscar adayı gişe rekortmeni filmi Oppenheimer, atom bombasının yapımına giden olayları zekice tasvir etmişti.

Netflix'in yeni II. Dünya Savaşı belgeseli Einstein ve Atom Bombası (Einstein and the Bomb), Oppenheimer'ı beğenenlerin ve dönem hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen izleyicilerin ilgisini çekebilir. 

Film, arşiv görüntülerini atom bombasının yapımına giden önemli anların canlandırmalarıyla birleştiriyor. 

Einstein'ın Manhattan Projesi'ndeki rolü

Netflix, 16 yaşından küçükler için uygun olmadığını belirttiği belgeselin konusunu şöyle özetliyor:

Einstein, Nazi Almanyası'ndan kaçtıktan sonra neler yaşandı? Arşiv görüntülerinden ve Einstein'ın kendi sözlerinden faydalanan bu belgesel-drama, bir dâhinin zihnini inceliyor.

Filmde, Aidan McArdle, Andrew Havill, Simon Markey ve Rachel Barry rol alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nolan'ın filmi, J. Robert Oppenheimer'ın kişisel yaşamıyla görevindeki stres unsurlarını dengeli bir şekilde tasvir etmişti. 

Netflix'in yeni belgeseliyse, Albert Einstein'ın Manhattan Projesi'ndeki rolünün II. Dünya Savaşı sırasında yarattığı büyük etkiyi vurgulamayı tercih ediyor.

Oppenheimer hikayesinde Einstein'a yer verse de film, öncelikle ünlü fizikçinin atom bombasını yapmasına odaklanırken, Manhattan Projesi'nin kişisel hayatı üzerindeki etkisine de ışık tutuyor. 

Netflix belgeseliyle Einstein'ın Manhattan Projesi'ndeki önemini daha da aydınlatmak için dramatik hikâye anlatımını II. Dünya Savaşı'ndan arşiv görüntüleriyle harmanlıyor. 

"Dokunaklı ve şiirsel"

Wall Street Journal'dan John Anderson, belgeseli "dokunaklı ve şiirsel" diye niteleyerek ekledi:

Netflix, bilim insanı ve Nazi Almanyası'yla Müttefikler arasındaki nükleer silah geliştirme yarışı hakkında dokunaklı, düşünceli bir belgesel sunuyor.

Rolling Stone yazarı Chris Vognar ise belgeselle ilgili şöyle yazdı:

Yeni Netflix belgeseli, teorik fizikçinin atom bombasıyla karmaşık ilişkisini anlatmak için canlandırılmış sahneleri ve gerçek görüntüleri harmanlıyor.


Independent Türkçe, Wall Street Journal, ScreenRant, Rolling Stone

DAHA FAZLA HABER OKU