Fransa'dan Britanya'ya dönen okul otobüsünde göçmen olduğundan şüphelenilen iki kişi bulundu

Hampshire'ın Totton bölgesindeki Hounsdown Okulu'na çocuklarını almaya giden veliler, ikiliyi fark edince yaşadıkları şoku anlattı

Hampshire'ın Totton bölgesindeki Hounsdown Okulu'na geri dönen otobüsün bagajında iki kişi bulundu (Google Haritalar)

Fransa gezisinin ardından Birleşik Krallık'taki (BK) Hampshire'a dönen bir okul gezisi otobüsünün bagaj bölümünde göçmen olduğundan şüphelenilen iki kişi bulundu.

Veliler cumartesi akşamı Totton'daki Hounsdown Okulu'nda aracın kapıları açıldığında iki erkeğin çantaların altından çıktığını görünce yaşadıkları şoku anlattı.

Hampshire Polis Teşkilatı, "muhtemelen yasadışı göçmen" olan iki kişi olduğu ihbarı üzerine memurların okula çağrıldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gezi otobüsü, 9. ve 10. sınıf öğrencilerini Calais'nin yaklaşık 30 km güneyindeki Boulogne Üniversitesi'ne yapılan üç günlük geziden geri getiriyordu. Yolculukta öğretmen ve öğrenciler Eurotunnel üzerinden geçtikten sonra saat 17.00 (TSİ 20.00) sularında Totton'a geri döndü.

Çocuklarını almak için bekleyen velilerden biri olan Tabi, BBC'ye yaptığı açıklamada bagajda bulunan adamların 20 ila 30 yaşında göründüğünü söyledi.

Tabi şunları söyledi:

Kızım koşarak yanıma geldi ve 'Aman Tanrım, bavulların olduğu yerde oturan birileri var' dedi.

Elbette bu epey endişe verici çünkü otobüste 36 çocuk vardı ve kimse bu kişilerin orada olduğunun farkında değildi. Göçmenlerin daha iyi bir yaşam istemesini anlıyorum ama çocuklarla dolu bir otobüsü hedef almak hiç de iyi değil.

Yerel gazete Daily Echo'ya göre diğer ebeveynler de olayın ardından soluğu sosyal medyada aldı. Bir veli şöyle dedi:

Çocuklar çantalarını almaya giderken birinin orada oturduğunu görmek tam anlamıyla şoke ediciydi.

Bir diğeriyse "Az önce kızımı Fransa'ya yaptığı okul gezisinden aldım. Otobüs şoförü bavulları almak için aracın alt kısmını açınca üç göçmeni orada otururken buldu" dedi.

Bazıları da bu iki kişinin çocukları taşıyan gezi otobüsüne nasıl erişebildiğine dair endişelerini dile getirdi.

Hampshire ve Wight Adası Polis Teşkilatı'ndan bir sözcü "Cumartesi günü GMT 17.15'ten (TSİ 20.15) hemen önce Totton'daki Hounsdown Okulu'nda muhtemelen yasadışı göçmen olan iki kişi bulunduğuna dair ihbar üzerine bölgeye çağrıldık" dedi.

Polis teşkilatı, daha ileri soruşturmaları BK İçişleri Bakanlığı'na yönlendirdi fakat herhangi bir tutuklama yapılmadığı anlaşılıyor.

Hükümetin son rakamlarına göre Haziran 2023'te sona eren yıllık dönemde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artışla 52 bin 530 düzensiz göçmen BK'ye girerken durduruldu.

Tespit edilen 52 bin 530 göçmenin yüzde 85'i küçük teknelerle gelmişti. Cumartesi günü 124 göçmeni taşıyan üç tekne Manş Denizi'ni geçerken durdurulmuştu.

The Independent yorum için hem okulla hem de İçişleri Bakanlığı'yla temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU