Buckingham Sarayı yapay zekanın yazdığı kitaplara ateş püskürdü

Saray, Kral'ın hastalığı hakkında spekülasyon yapan "müdahaleci, duyarsız ve yanlış" kitapları eleştirdi

Buckingham Sarayı, yapay zekanın Kral'ın kanseri hakkında kitap yazmak için kullanıldığı iddialarına ateş püskürdü (AFP)

Buckingham Sarayı, Kral'ın kanseri hakkında yapay zeka tarafından yazıldığı iddia edilen "müdahaleci ve duyarsız" kitaplara ateş püskürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saray, hukuk ekibinin Amazon'da Charles'ın hastalığı hakkında yanlış iddialar içeren bir dizi kitabın satıldığına dair raporu araştırdığını söyledi.

Kendisine ne tür bir kanser teşhisi konulduğunu açıklamayan Kral, cumartesi akşamı kamuoyuna ilk açıklamasını yaparak destekleri için halka teşekkür etti.

Buckingham Sarayı'ndan bir sözcü Mail on Sunday'e yaptığı açıklamada, "Majestelerinin teşhisi ve tedavisi hakkında spekülasyon yapan bu tür kitaplar müdahaleci, duyarsız ve yanlışlarla dolu" dedi.

Hukuk ekibimiz konuyu yakından inceleyecek. Bu kitapların satışına aracılık eden kişi ya da kuruluşlara bu kitapları derhal geri çekmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Gazete, kanser teşhisinin ardından Charles'ın sağlığı hakkında yanlış iddialarda bulunan 7 biyografinin Amazon'da satışta olduğunu bildirdi. İnternet devi Amazon, yapay zeka algoritmalarının yazdığı iddia edilen ve sitede çok satan yasal kraliyet biyografileriyle birlikte listelenen kitaplardan birkaçını haberin ardından kaldırdı. 
 

Kral Charles ve Kraliçe Camilla
Kral Charles ve Kraliçe Camilla, hükümdara kanser teşhisi konulduğunun açıklanmasından bir gün sonra Clarence Evi'nden ayrıldı (Reuters)​​​​​​​


Kral pazartesi günü yaptığı açıklamada kendisine belirtilmeyen bir kanser türü teşhisi konulduğunu ve halihazırda bu hastalık için tedavi gördüğünü duyurmuştu. Charles sadece 17 ay önce tahta çıkmıştı.

Teşhisine ilişkin kamuoyuna yaptığı ilk açıklamada Charles, aldığı "birçok destek ve iyi dilek mesajları" için milletine "en içten teşekkürlerini" sundu. Buckingham Sarayı'nın cumartesi günü kamuoyuna yaptığı açıklamada Kral'ın, teşhisini paylaşmasının kanser hakkında halkın anlayışını geliştirmeye yardımcı olduğunu duymanın "aynı derecede yüreklendirici" olduğunu söyledi.

Bir Amazon sözcüsü Mail on Sunday'e yaptığı açıklamada, şirketin internet sitesinde satılan kitapların "içerik kurallarına" uymasını sağlamak üzere "önemli zaman ve kaynak" harcadığını söyledi.

Sözcü şunları ekledi:

Hayal kırıklığı yaratan bir müşteri deneyimi oluşturan içerikler de dahil içerik kurallarımızı ihlal eden yapay zekayla oluşturulmuş içeriklere izin vermiyoruz. Kurallarımızı ihlal ettiğini tespit ettiğimiz kitapları kaldırdık.

The Independent yorum için Buckingham Sarayı ve Amazon'la temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU