Üç Grammy kazandıktan sonra tutuklanan yıldız, yaşadıklarını anlattı

Grammy'de tutuklanmasının ardından verdiği ilk derinlemesine röportajda müzisyen, "Öfkeye ya da kötülüğe yenik düşebilirdim" dedi

Killer Mike tutuklanmadan hemen önce üç Grammy'sini tutuyor (AFP)

Killer Mike, Grammy töreninde tutuklanmasının ardından verdiği ilk röportajda duygularını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gerçek adı Michael Render olan Atlanta doğumlu rapçi, Michael'la En İyi Rap Albümü ödülünün yanı sıra Scientists & Engineers'la En İyi Rap Performansı ve En İyi Rap Şarkısı ödüllerini kazandıktan sonra kelepçelenerek törenden çıkarılmıştı.

Rapçi, tartışmanın ardından Tanrı'yla konuşarak çok zaman geçirdiğini söyledi.

Kendinizi sadece siz ve Tanrı'nın olduğu bir konumda buluyorsunuz. Ve ben birkaç saatimi ayırdım dostum. Tek başımaydım ve Tanrı'ya şükretmeye ve 'Bana verdiğin nimetler için müteşekkirim' demeye zaman ayırdığıma minnettarım.

Ve o üç saati Tanrı'ya şükretmek, sakinleşmek ve meditasyon yapmak için kullandığıma mutluydum. Çünkü hemen ertesi sabah, çocuğumun üç yıl boyunca listede kaldıktan sonra nihayet böbreğine kavuştuğuna dair bir telefon aldım. Ve size Tanrı'nın gerçek olduğunu samimiyetle söyleyebilirim.

Üç yılı aşkın süredir böbrek nakli listesinde bekleyen, Render'ın 21 yaşındaki oğlu Michael "Pony Boy" Render bu hafta başarılı bir ameliyat geçirdi.

Öfkeye ya da kötülüğe yenik düşebilir ve saçmalayabilirdim. Ama ben sadece minnettarım. Minnettarım. Sadece kazandığım için değil, Tanrı bana 24 saat içinde uğruna çalıştığınız ödüllerden bile daha önemli bir şey olduğunu gösterdiği için minnettarım. Bu da ailemle çocuğum ve ben sadece minnettarım.

Render üç ödülünü aldıktan sadece birkaç dakika sonra tutuklanmıştı. Siyahların Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter) hareketinin yüksek sesli bir savunucusu olan Render'ın George Floyd'un ölümünün ardından yaptığı konuşma, güçlü ve hassas olmasıyla övgü toplamıştı.
 

Killer Mike
Killer Mike En İyi Rap Albümü, En İyi Rap Şarkısı ve En İyi Rap Performansı dallarında Grammy kazandı (AP)​​​​​​​


Hollywood Reporter, rapçinin o gece polis tarafından kelepçelenerek götürüldüğünü gösteren bir video yayımlamıştı. Salı günü Pitchfork'tan yapılan açıklamada Render ve ekibi, tutuklanmasına yol açan fiziksel tartışmada "aşırı hevesli bir güvenlik görevlisinin" payı olduğunu paylaşmıştı.

Mike salı günü yaptığı açıklamada, "Tahmin edebileceğiniz gibi çok fazla şey oluyordu ve ekibimle hangi kapıdan girmemiz gerektiğiyle ilgili bazı karışıklıklar vardı" demişti.

Aşırı hevesli bir güvenlik görevlisiyle bir şeyler yaşandı fakat ekibim ve ben eninde sonunda tüm suçlardan aklanacağıma son derece eminiz.

Polis, Render'ın tartışmanın ardından gözaltına alındığını ve "kabahat düzeyinde darp" suçundan kaydının tutulduğunu açıklamıştı.

Rapçi ve aktivist mahkemeye çağrıldığında geleceğine dair yazılı taahhüt vererek pazar akşamı serbest bırakılmıştı. Render'ın 29 Şubat'ta Los Angeles'ta mahkemeye çıkması planlanıyor.

Atlanta merkezli rapçi Grammy'de üçüncü ödülünü aldığında "Silip süpürdük! Atlanta, silip süpürdük!" diye bağırmıştı.

Kutlama yapan Render, "Bana fazla yaşlandığını, çok geç kaldığını söyleyemezsin, bana hayallerin gerçekleşmeyeceğini söyleyemezsin. Silip süpürdük" demişti.

Bu, rap yapmayacak kadar yaşlı olduğunu düşünen herkese gelsin... Hip-hop'ı canlı tutuyoruz. Yaptığınız şeyi yapmaktan asla ama asla vazgeçmeyin.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU