BAE: Rusya ile Ukrayna arasında esir takasına yönelik arabuluculuk çabaları başarılı oldu

Rusya Savunma Bakanlığı, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, takası duyurarak, BAE’nin ‘insani arabuluculuğuna’ dikkat çekti.

Ukraynalı savaş esirleri, 8 Şubat’ta Rusya ile yapılan esir takası sonucu vatanlarına döndüklerinde Ukrayna bayrakları ile kutlama yaparken / Fotoğraf: DPA

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ukrayna tarafından alınacak 100 savaş esiri karşılığında, 100 Rus savaş esirinin serbest bırakılmasına yönelik arabuluculuğun başarılı olduğunu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı haber göre, Rusya Savunma Bakanlığı, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu takası duyurarak, BAE’nin ‘insani arabuluculuğuna’ dikkat çekti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve savaş esirlerinin değişimini denetleyen Ukrayna organı da BAE’nin arabulucuğunun altını çizdi.

BAE resmi haber ajansı WAM’a göre, BAE Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu yılın başından bu yana Rusya ile Ukrayna arasında üçüncü olan arabuluculuğun başarısı, bölgesel ve uluslararası zorluklar ve anlaşmazlıkları çözmek için ortak zemin bulma konusunda BAE’nin dost ülkelerle ilişkilerini karakterize eden süreklilik, ılımlılık ve bilgeliğin bir yansımasıdır. Bu, diplomatik çabaların başarısına ve yeni arabuluculuğun tamamlanmasına katkıda bulundu.

Bakanlığın açıklamasında, diplomasi, diyalog ve gerilimi azaltma çağrısında bulunularak, krizin insani yansımalarını hafifletecek tüm girişimlerin desteklendiği de ifade edildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU