Sahibinin "Tıraşa ihtiyacı yok" dediği köpek, yaklaşık 8 kiloluk ağırlıktan kurtarıldı

Rus Teriyeri cinsi köpek, kir ve dışkıyla kaplı keçeleşmiş kürkü yüzünden fazladan yaklaşık 8 kilo ağırlığa sahipti

Rus Teriyeri keçeleşmiş kürkü yüzünden fazladan yaklaşık 8 kilo ağırlık taşıyordu (RSPCA)

Birleşik Krallık'taki bir köpek sahibinin, tüylerini temizlemediği Rus Teriyeri cinsi köpeğinin yaklaşık 8 kilo keçeleşmiş kirli tüyden muzdarip olmasına yol açtığı için 5 yıl boyunca hayvan sahiplenmesi yasaklandı.

Köpeği Barney'nin tüylerini yaklaşık iki yıl boyunca temizlemeyen Tim Springett, evcil hayvanının cinsi nedeniyle tıraş edilmeye ihtiyaç duymadığını düşündüğünü öne sürdü.

Vücut ağırlığının fazladan yüzde 21'ini taşıyan Rus Teriyeri'nin tüyleri, RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals/Hayvanlara Yönelik Zulmü Önleme Kraliyet Derneği) personelinin bulduğu kir ve dışkıyla keçeleşmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yardım kuruluşu, hayvanları koruma alanındaki çalışanların Springett'i köpeğin tüylerini temizlemeye teşvik etmek için birkaç girişimde bulunmasının ardından Kent Polis Teşkilatı'nin Barney'yi aldığını açıkladı.

Ardından Kent'in Ramsgate bölgesinden olan Springett, 22 Ocak'ta Margate Sulh Ceza Mahkemesi'nde hayvan refahıyla ilgili iki suçlamayı kabul etti.
 

Barney
Rus Teriyeri'nin tüyleri o kadar temizlenmemişti ki vücut ağırlığının fazladan yüzde 21'ini taşıyordu (RSPCA)


Soruşturmayı yürüten RSPCA Müfettişi Tina Nash, Rus Teriyeri'ni bulduğunda kokusundan "öğürmek istediğini" söyledi.

Rash mahkemeye şöyle "Köpek hareket ederken vücut ağırlığının yaklaşık yüzde 21'i ağırlığındaki kürkü taşımak zorunda bırakılmıştı. Köpek ıslandığında bu kürkün ağırlığı kayda değer derecede artmış olmalı" dedi.

Köpek pek hoş kokmuyordu ve bende öğürme isteği uyandırdı. Ekstra ağırlığın, hayvanın hareket ederken fiziksel strese girmesine neden olduğuna hiç şüphem yok.

Bana verilen bilgilere dayanarak profesyonel görüşüm, köpeğin bakımından sorumlu olan kişinin köpeğe yatak içeren korunaklı bir uyku alanı sağlamadığı yönünde. Bu kişi ayrıca köpeğin tüylerini aylarca temizlememiş ve sonuç olarak onu muhtemelen acı çektiği bir duruma sokmuş.

Springett savunmasında köpekleri çok sevdiğini ve sağlık durumu kötü olduğu için bu sorunların yaşandığını söyledi.
 

Barney
Springett​​​​​​, hayvanın cinsi nedeniyle tıraş edilmeye ihtiyacı olmadığını düşündüğünü öne sürdü (RSPCA)


10 gün Gerekli Rehabilitasyon Faaliyeti dahil 12 ay kamusal ceza alan Springett'in masraflar için 400 sterlinin yanı sıra 95 sterlin tazminat ödemesine karar verildi. Ayrıca 5 yıl boyunca herhangi bir hayvanı sahiplenmesi yasaklandı.

Halihazırda RSPCA'nin baktığı hayvan özel bir barınakta kalıyor ve yakında yeniden sahiplendirilmeye hazır hale gelecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU